[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1385 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 11-5 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی متغیرهای هماتولوژیک و انعقادی دو گروه بیمار پس از انتقال خون هترولوگ و اتولوگ به دنبال جراحی بای پس عروق کرونر در بیمارستان بعثت نهاجا و شهید چمران در سال 1381
بهرام منتظری ، ابراهیم سلیمانی ، سعید زارعی ، امیر عباس جان قربان ، سعید تهرانیان
چکیده:   (13441 مشاهده)
مقدمه: ترانسفیوژن اتولوگ دارای سابقه طولانی است و جایگاه ارزشمندی به‌ویژه برای اعمال جراحی پیچیده از قبیل جراحی قلب و پیوند اعضا دارد. تکنیک A.N.H (Acute Normovolemic Hemodilution) یکی از سه نوع روش ترانسفیوژن اتولوگ است که در بیماران کاندید CABG (بای‌پس عروق کرونر) به روش بای‌پس قلبی - ریوی(C.P.B) انجام می‌شود.
روش بررسی: در یک مطالعه از نوع مشاهده‌ای توصیفی، پرونده 410 بیمار که تحت عمل CABG در بیمارستانهای بعثت و شهید چمران در سال 1381 قرارگرفته بودند، بررسی شد. در این پژوهش شرط ورود بیماران به مطالعه نداشتن مشکلاتی از قبیل آنمی، بیماری کلیوی، بیماری کبدی شدید، بیماری تنفسی، فشارخون کنترل نشده و مشکلات خونریزی‌دهنده بود و همچنین داشتن اطلاعات کامل درباره Hb، سن، جنس، پلاکت، PT و PTT، O2 Saturation، نوع ترانسفیوژن و فرآورده‌های خونی استفاده شده بوده است و در صورت نامشخص بودن هر یک از این موارد، پرونده از مطالعه خارج گردید.
یافته‌ها: مردان با 6/74% بیشترین تعداد بیماران را تشکیل می‌دادند.بیشترین فراوانی در محدوده‌ی سنی 65-60 ‌سال بود که 51/19% کل بیماران را به خود اختصاص می‌داد. میزان تغییرات هموگلوبین قبل از عمل نسبت به بعد از عمل CABG در دو گروه اتولوگ و هترولوگ تفاوتی نداشت. اما میزان تغییرات پلاکت قبل از عمل نسبت به بعد از عمل CABG در گروه هترولوگ بیشتر بود. میزان تغییرات O2 Saturation و اندکسهای انعقادی (PT,PTT,INR) قبل از عمل نسبت به بعد از عمل CABG نیز در دو گروه هترولوگ و اتولوگ تفاوتی نداشت اما میزان نیاز به فرآورده‌های خونی در طی عمل و مدت بستری در ICU در گروه هترولوگ بیشتر بود.
بحث: A.N.H میزان استفاده از خون همولوگ را کاهش می‌دهد، بنابراین این روش برای بیماران با غلظت هموگلوبین کافی که کاندیدای جراحی قلب به روش CPB هستند پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: بای‌پس عروق کرونر، انتقال خون هترولوگ و اتولوگ، متغیرهای هماتولوژیک و انعقادی
متن کامل [PDF 244 kb]   (1764 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1390/12/18 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Montazeri B, Soleimani E, Zareiy S, Janghorban A, Tehraniyan S. The effect of autologus and hetrologous transfusion on homeostasis and hematological parameters in cardiac surgery. EBNESINA 2006; 9 (1) :5-11
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-111-fa.html

منتظری بهرام، سلیمانی ابراهیم، زارعی سعید، جان قربان امیر عباس، تهرانیان سعید. بررسی متغیرهای هماتولوژیک و انعقادی دو گروه بیمار پس از انتقال خون هترولوگ و اتولوگ به دنبال جراحی بای پس عروق کرونر در بیمارستان بعثت نهاجا و شهید چمران در سال 1381. ابن سينا. 1385; 9 (1) :5-11

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-111-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( تابستان 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645