:: دوره 13، شماره 3 و 4 - ( پاییز و زمستان 1389 ) ::
جلد 13 شماره 3 و 4 صفحات 78-74 برگشت به فهرست نسخه ها
پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور برای مراقبین بهداشتی
احمد دولت یاری* ، سجاد دولت یاری
چکیده:   (4220 مشاهده)

مقدمه: پنومونی ناشی از ونتیلاتور شایعترین عفونت اکتسابی در بخش مراقبت ویژه می‌باشد و میزان شیوع پنومونی در بیماران لوله­گذاری شده 21 برابر بیماران دیگر است. کلونیزاسیون لوله تراشه به عنوان یک عامل خطر محسوب شده و خود تحت تأثیر عواملی نظیر طول مدت لوله­گذاری و کاهش اسیدیتی معده قرار می‌گیرد. پنومونی ناشی از ونتیلاتور (VAP)یکی از زیر گروه­های(پنومونی­های بیمارستانی) است که به توسعه پنومونی بعد از ورود یک راه هوایی مصنوعی اشاره دارد.

روش بررسی: مقاله حاضر مروری بوده که در تهیه آن از مطالعات کتابخانه­ای و رجوع به کتب معتبر پزشکی ومنابع فارسی و انگلیسی و استفاده از تحقیقات در موضوع مرتبط بهره­گیری شده است.

یافته­ها: VAP بعد از قرار دادن یک راه هوایی مصنوعی توسعه پیدا می­کند زیرا لوله راه هوایی مصنوعی به مکانیزم­های نرمال ریه آسیب می­رساند به مدت 24ساعت بعد از تعبیه راه هوایی مصنوعی آلودگی راه هوایی تحتانی روی می­دهد. پنومونی ناشی از ونتیلاتور 80%تمام موارد پنومونی بیمارستانی را تشکیل می­دهد.

بحث و نتیجه­گیری: VAP یک عارضه جدی تهویه مکانیکی است.پنومونی ناشی از ونتیلاتور مرگ ومیر را تا 30% افزایش می­دهد. چندین استراتژی جهت پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور کمک کننده هستند که شامل: پوزیشن قرار دادن سر با زاویه 30 تا 45 درجه، بهداشت دهان به طور دقیق با ضد عفونی کننده کلر هگزیدین، بهداشت مناسب دست­ها، پیشگیری از آسپیراسیون میکروبیال هستند.

واژه‌های کلیدی: پنومونی ناشی از ونتیلاتور، عفونت بیمارستانی، پیشگیری
متن کامل [PDF 246 kb]   (10985 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1394/11/17 | پذیرش: 1394/11/17 | انتشار: 1394/11/17


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 و 4 - ( پاییز و زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها