:: دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 55-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر 4 هفته ورزش داوطلبانه بر اختلال اضطراب جدایی در موش‌های صحرایی نر
فاطمه سادات ذوالفقاری ، مقصود پیری
گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، m.peeri@iauctb.ac.ir
چکیده:   (2398 مشاهده)
مقدمه: اضطراب جدایی شایع‌ترین اختلال اضطرابی در کودکان است. عدم توجه به درمان این اختلال در سنین پایین، می‌تواند یک عامل خطر برای سایر اختلالات روانی دوران کودکی و بزرگسالی باشد. سال‌های اولیه زندگی، ‏یکی از بحرانی‌‏ترین مراحل رشد‎ ‎و تحول انسان به‌شمار می‌رود و هرگونه آسیب جسمی‎ ‎یا روانی ‏وارده، ‏تأثیرات پایداری را بر ‏سایر مراحل رشد‎ ‎انسان بر جای می‌گذارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی نقش فعالیت داوطلبانه بر افسردگی ناشی از استرس جدایی از مادر در موش‌های صحرایی انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش استرس جدایی از مادر به‌عنوان یک مدل حیوانی معتبر از سختی‌های اولیه زندگی بر روی رت‌‌های نر نژاد آلبینو ویستار از روز 2 تا 14 پس از تولد به مدت 180 دقیقه در روز اعمال شد. در روز 21 رت‌‌‌ها به صورت تصادفی ‏به سه گروه کنترل، استرس جدایی از مادر، چرخ دوران تقسیم شدند. در روز ‏‏60 رفتارهای شبه افسردگی با استفاده از آزمون شنای اجباری اندازه‌گیری شد. ‏
یافته‌ها: رفتارهای شبه افسردگی متعاقب استرس جدایی از مادر در آزمون‌های شنای اجباری دیده شد. در گروه چرخ دوران رفتارهای بهبود افسردگی دیده شد.
بحث و نتیجه‌گیری: در این مطالعه دریافتیم که ورزش چرخ دوران به‌عنوان یک تمرین داوطلبانه بر خلاف تمرینات اجباری در دوران نوجوانی قادر به تغییر رفتارهای شبه ‏افسردگی است.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، فعالیت بدنی، اضطراب
متن کامل [PDF 583 kb]   (805 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1397/4/30 | پذیرش: 1398/4/24 | انتشار: 1398/4/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها