:: دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 77-73 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای اثربخشی پروتکل یکپارچه درمان فراتشخیصی و مداخله مبتنی بر تنظیم هیجان در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی
میثم شریفی ، شهرام مامی ، جهانشاه محمدزاده ، وحید احمدی ، کیوان کاکابرایی
، jahansham252@gmail.com
چکیده:   (1743 مشاهده)
مقدمه: ویژگی اصلی اختلال اضطراب فراگیر، نگرانی افراطی است که به سختی مهار شده، عذاب درون ذهنی ایجاد کرده و زندگی فرد را مختل می‌سازد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی پروتکل یکپارچه درمان فراتشخیصی با مداخله مبتنی بر تنظیم هیجان در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلالات هیجانی همایند است.
روش ‌بررسی: پژوهش حاضر با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به شیوه اجرا شبه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره‌ پیگیری 3 ماهه است. از بین مراجعه کننده‌های واجد شرایط و با توجه به جدول کوهن، 30 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی، انتخاب و در گروه‌های آزمایش و کنترل گمارده شدند. از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا(PSWQ)  برای اندازه‌گیری متغیرها و از روش‌ اندازه‌گیری‌های مکرر برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها‌: نتایج بیانگر اثربخشی مداخلات در مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلالات هیجانی همایند بود.
بحث‌ و نتیجه‌گیری: مهمترین اشاره پژوهش، کارایی این مداخلات است که در نتیجه آن درمانگران باید سعی کنند با توجه به محدودیت‌های درمان‌های اختصاصی و توجه نمودن به امتیازات این رویکردها، مثل کاربردپذیری در مورد طیف وسیعی از اختلال‌ها و قابلیت فراگیری آسان آن، این روش‌ها را به عنوان درمان‌هایی کارا مورد توجه قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: هیجان، اضطراب، بیمارستان نظامی
متن کامل [PDF 596 kb]   (696 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: روانپزشکی نظامی
دریافت: 1398/8/9 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها