[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 66-56 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش تغذیه و عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری از ابتلا و درمان کووید19: یک مطالعه مروری
حورا بحرالعلوم ، ساقی نورایی ، ملیحه انتظاری ، مهرداد هاشمی ، کیاوش هوشمندی ، مهدی راعی
، medicine.med2000@yahoo.com
چکیده:   (3203 مشاهده)
مقدمه: کووید19، بیماری عفونی همه‌گیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی تبدیل شده است. ویروس کرونا به طور عمده سیستم تنفسی انسان را هدف قرار می‌دهد. مشخص شده است که طوفان سایتوکاین و سایر پاسخ‌های ایمنی تغییر نظم یافته با پاتوژنز بیماری همراه است. هر دو سیستم ایمنی و گوارش از نظر دستیابی به مواد مغذی و دفاع از میزبان به عنوان میکروبیوتای روده وظایف مهمی را به اشتراک می‌گذارند. هدف اصلی از این مطالعه عنوان کردن اهمیت تغذیه سالم بر عملکرد سیستم ایمنی بدن و تأثیر آن در پیشگیری از ابتلا و و درمان کووید 19 است.
روش بررسی: در این مطالعه مروری، مقالات از پایگاه‌های داده بین‌المللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژه‌های کلیدی پاندمی کوید19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیه‌ای و مکمل‌های غذایی استخراج شدند. بر اساس معیارهای ورود و خروج 82 مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: ریز مغذی‌ها و درشت مغذهایی مانند ویتامین‌ها و هم چنین ﺳﺎﻳﺮ ﻋﻨﺎﺻـﺮ ﻧﻈﻴـﺮ روی، آﻫـﻦ، ﺳﻠﻨﻴﻮم و ﻣﺲ، پروتئین‌ها و اﺳﻴﺪﻫﺎی چرب بلند زنجیر امگا 3 ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ را در ﺗﻘﻮﻳﺖ عملکرد ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻲ و اﻓـﺰاﻳﺶ ﻣﻘﺎوﻣـﺖ در ﺑﺮاﺑـﺮ ﻋﻔﻮﻧﺖﻫﺎی تنفسی نظیر کووید19 اﻳﻔﺎ ﻣﻲﻛﻨﻨد.
بحث و نتیجه‌گیری: اﻟﮕـﻮی رژﻳـﻢ ﻏـﺬاﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺑﺮای ﺣﻔﻆ وﺿﻌﻴﺖ درﺷﺖ ﻣﻐﺬی و ریز مغذی‌های میزبان و هم چنین استفاده از پروبیوتیک‌ها در مواد غذایی می‌تواند یک اقدام مؤثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.
واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه، ارزیابی تغذیه‌ای، بیماری کرونا ویروس جدید، پیشگیری و کنترل
متن کامل [PDF 912 kb]   (1163 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1399/2/15 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrulolum H, Nooraei S, Entezari M, Hashemi M, Houshmandi K, Raei M. The role of nutrition and nutritional factors in the prevention and treatment of COVID­19: a review study. EBNESINA 2020; 22 (3) :56-66
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-875-fa.html

بحرالعلوم حورا، نورایی ساقی، انتظاری ملیحه، هاشمی مهرداد، هوشمندی کیاوش، راعی مهدی. نقش تغذیه و عوامل تغذیه‌ای در پیشگیری از ابتلا و درمان کووید19: یک مطالعه مروری. ابن سينا. 1399; 22 (3) :56-66

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-875-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645