[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها








     
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای اختلال افسردگی

مرتضی بستامی، ناصر گودرزی، بهناز دوران، ارسیا تقوا،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دیابت یک بیماری شایع و پیشرونده می‌باشد. افراد مبتلا در طی درمان و متعاقب آن اختلالات جسمی و عاطفی متعددی را تجربه می کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش علائم افسردگی کارکنان نظامی مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی به روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و با دو گروه آزمایش و گروه کنترل انجام شد. 60 نفر بیمار مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی با استفاده از مقیاس افسردگی DASS-21 و مصاحبه ساختار یافته (DSM-IV-TR) مورد ارزیابی قرار گرفتند. از بین شرکت کنندگانی که نمرات افسردگی آنان در این آزمون بالاتر از نقطه برش متوسط (14 و به بالا) بود، 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15نفر) و گروه کنترل (15 نفر یا گروه در لیست انتظار درمان) تقسیم شدند. تعداد 8 جلسه مداخله پذیرش و تعهد درمانی (2 جلسه انفرادی و 6 جلسه به صورت گروهی) برای شرکت کنندگان در گروه آزمایش ارائه شد و جهت گروه کنترل در حین تحقیق هیچ گونه مداخله درمانی انجام نشد. داده ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد که نمرات شرکت کنندگان گروه آزمایش در طی 8 جلسه مداخله و پیگیری 3 ماهه، کاهش معنی داری نسبت گروه کنترل داشتند (05/0>p).

بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که درمان پذیرش و تعهد می تواند در کاهش شدت علائم افسردگی کارکنان مرد نظامی مبتلا به دیابت نوع 2 مؤثر باشد.


حمیدرضا شکری، پرویز دباغی، بهناز دوران، ارسیا تقوا،
دوره 18، شماره 2 - ( 4-1395 )
چکیده

مقدمه‌: افسردگی یکی از مشکلات جدی در سلامت سربازان است. یکی از درمان‌های مورد استفاده برای افسردگی، درمان پذیرش و تعهد است. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی آموزش گروهی تکنیک‌های درمان پذیرش و تعهد بر علائم افسردگی سربازان انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه یک کار آزمایی بالینی کنترل شده تصادفی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه بود که با دو گروه آزمایش و لیست انتظار اجرا شد. از تمامی کارکنان وظیفه یک یگان نظامی که 419 نفربودند، آزمون افسردگی بک گرفته شد. شرکت کنندگانی که نمرات بالاتر از نقطه برش خفیف (14 به بالا) گرفتند،124 نفر بودند و 11 نفر به علت نداشتن معیار ورود به مطالعه، حذف شدند. از 113 نفر باقیمانده به صورت تصادفی 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش(20نفر) و لیست انتظار (20نفر) اختصاص داده شدند. 6 جلسه مداخله آموزش تکنیک‌های درمان پذیرش و تعهد (1 جلسه فردی، 5 جلسه گروهی) برای شرکت کنندگان گروه آزمایش اجرا شد و گروه لیست انتظار هیچگونه مداخله‌ای دریافت نکردند. داده‌ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری‌های مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد که اجرای آموزش گروهی تکنیک‌های درمان پذیرش و تعهد باعث کاهش معنی‌دار نمرات افسردگی شده است.

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش مشخص شد که آموزش گروهی تکنیک‌های درمان پذیرش و تعهد می‌تواند به طور موقت در کاهش علائم افسردگی سربازان مؤثر باشد.


جعفر حسنی، رقیه حسنی،
دوره 20، شماره 2 - ( 4-1397 )
چکیده

مقدمه: اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی از رایج‌ترین اختلال‌های خلقی هستند. مدل‌های نظری بر اهمیت نقش نارسایی تخمین شناختی در این اختلال‌ها تأکید کرده‌اند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در تخمین شناختی بیماران دوقطبی نوع I و افسردگی اساسی بود.
روش بررسی: در قالب یک طرح شبهآزمایشی 12 بیمار مبتلابه اختلال افسردگی اساسی و 12 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I به شیوه‌ در دسترس انتخاب ‌شدند و تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت 8 جلسه 90 دقیقه‌ای قرار گرفتند. هر یک از بیماران سه بار (پیش از درمان، اواسط درمان و پایان درمان) توسط پرسشنامه تخمین شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها از طریق تحلیل واریانس مختلط تجزیه‌ و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج حاکی از اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در بهبود تخمین شناختی و مؤلفه‌های اندازه، وزن، مقدار و زمان در هر دو گروه بود (001/0p<).
بحث و نتیجه‌گیری: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با افزایش آگاهی، پذیرش، انعطاف‌پذیری روان‌شناختی و کاهش آمیختگی شناختی سبب بهبود تخمین شناختی افراد مبتلا به اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی می‌شود. برنامه‌ریزی و آموزش مبتنی بر این درمان سبب توانمندسازی بیمار و خانواده وی می‌گردد.
 

 
 
 

صفحه 1 از 1     

ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4699