@ARTICLE{Noroozi, author = {yousefi, E and Zavoshy, R and Noroozi, M and Jahani Hashemi, H and Zareiy, S and Alizade, K and Ziary, K and }, title = {Effect of oral administration of fenugreek seeds powdered on lipid profile}, volume = {17}, number = {1}, abstract ={مقدمه: نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمی‌کردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشه‌های بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد. یافته‌ها: نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنی‌داری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p<). میزان HDL و شاخص توده بدن در هر دو گروه در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت. بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر دانه شنبلیله در کاهش چربی‌های خون بیماران هایپر لیپیدمیک مؤثر می‌باشد. }, URL = {http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-236-fa.html}, eprint = {http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-236-fa.pdf}, journal = {EBNESINA}, doi = {}, year = {2015} }