%0 Journal Article %A Dabbagh Moghaddam, Arasb %A Rezaei, Mohammad Reza %A Misaghi, Ali %A Khalilifar, Omid %A Dini Tala Tappeh, Hossein %T Need assessment of implementation of HACCP system (food safety and hygiene) in one of IRI Army hospitals as a model for other armed forces hospitals %J EBNESINA %V 20 %N 1 %U http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-587-fa.html %R %D 2018 %K Food Safety, Hospital, HACCP, %X مقدمه: در محیط‌های درمانی و بیمارستانی، رژیم غذایی مغذی، سالم و ایمن از ارکان اساسی برای درمان و بهبود بیماران است. امروزه یکی از مهم‌ترین استراتژی هایی که برای تضمین سلامت مواد غذایی استفاده می‌شود سامانه HACCP (sPoint Control Critical and Analysis Hazard) است. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت ایمنی و سلامت مواد غذایی عرضه شده در یکی از بیمارستانهای آجا و برآورد نیاز به سامانه تضمین ایمنی غذایی HACCP بود. روش بررسی:. در یک مطالعه توصیفی مقطعی ۱۸ نفر از کارکنان آشپزخانه بیمارستان وارد مطالعه شدند و با استفاده از پرسشنامه میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آنها در مورد ارزیابی کیفیت بهداشتی مواد غذایی و فرایند تولید و عرضه آن بررسی شد. یافته‌ها: نتایج نشان دادند که میانگین نمره (از 100) آگاهی، نگرش و عملکرد افراد به ترتیب 05/60%، 32/82% و 81/89% بود. افراد به ویژه در مورد شناخت عوامل بیماری‌زای غذایی، دمای نگهداری مواد غذایی و روش‌های پخت در وضعیت ضعیف‌تری قرار داشت. در حالی که اکثر سؤالات نگرش به‌درستی پاسخ داده شده بود، در مقابل تقریباً 70% آنها به اشتباه اولین هدف مجموعه آشپزخانه را تهیه غذای لذیذ و نه ایمن مطرح کرده بودند. بحث و نتیجه‌گیری: از آنجا که هیچکدام از استانداردهای HACCP در مواد اولیه دریافتی در این مجموعه رعایت نمی‌شود؛ بنابر‌این در طراحی و اجرای این برنامه، مطالعات و برنامه‌ریزی‌های بیشتر، ضروری به نظر می‌رسد. %> http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-587-fa.pdf %P 13-20 %& 13 %! %9 Original %L A-10-474-1 %+ %G eng %@ 1735-9503 %[ 2018