@ARTICLE{Sanjabi, author = {Geramipour, Alireza and Azin, Mehrdad and Sanjabi, MohammadReza and }, title = {Investigation of the effect of using Vinasse in the feed of Holstein male calves on the quality of their meat as a meal in the armies food ration}, volume = {21}, number = {3}, abstract ={مقدمه: یکی از راه‌های افزایش محتوای پروتئین جیره غذایی سربازان، افزایش پروتئین گوشت قرمز است. هدف این پژوهش، بررسی استفاده از ویناس در خوراک گوساله نر هلشتاین و اثر آن بر کیفیت گوشت لاشه بود. روش بررسی: تعداد 28 راس گوساله نر هلشتاین به 4 گروه تقسیم و در مدت زمان 110 روز با یکی از جیره‌های آزمایشی که از لحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودند، تغذیه شدند. تفاوت جیره‌ها در ترکیب (ویناس + ملاس) و سیلاژ با نسبت‌های مختلف ویناس به‌جای کنجاله‌ تخم پنبه بود به‌طوری که 4 جیره به ترتیب شامل بدون ویناس (شاهد)، 5%، 10% و 15% ویناس می‌شدند. در انتها اندازه‌گیری نیتروژن آمونیاکی موجود در مایع شکمبه و همچنین نمونه‌گیری از محل دنده‌های 10، 11 و 12 جهت تعیین ترکیبات شیمیایی انجام شد. یافته‌ها: بین گروه 15% ویناس با سایر گروه‌ها اختلاف معنی‌داری در مقدار نیتروژن آمونیاکی شکمبه در پایان دوره آزمایشی مشاهده شد (05/0p<). گوساله‌های تغذیه شده با جیره شاهد و جیره حاوی 10% ویناس به ترتیب بیشترین و کمترین ضخامت چربی روی دنده 12 را داشتند. میانگین نسبت پروتئین به چربی با افزایش سطح ویناس افزایش یافت (05/0p<). همچنین میانگین‌های درصد رطوبت و پروتئین خام گوشت استخوان دنده 10، 11 و 12 با افزایش سطح ویناس در جیره به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. بحث و نتیجه‌گیری: بررسی نتایج نشان داد جایگزینی ویناس در خوراک گوساله‌های هلشتاین می‌تواند میزان پروتئین را تا 16% افزایش دهد و در عین حال میزان چربی را تا 5% کاهش دهد. بر این اساس می‌توان تنها با افزودن ویناس به جیره دام‌ها، میزان پروتئین جیره نیروهای نظامی را افزایش داد. }, URL = {http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-699-fa.html}, eprint = {http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-699-fa.pdf}, journal = {EBNESINA}, doi = {10.22034/21.3.58}, year = {2019} }