:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 33-38 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی
الهه یوسفی، رزا زاوشی، مصطفی نوروزی، حسن جهانی هاشمی، سعید زارعی، کامیاب علیزاده، کتایون زیاری
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مرکز تحقیقات رشد کودکان ، mnoroozi@qums.ac.ir
چکیده:   (3164 مشاهده)

مقدمه: نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمی‌کردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشه‌های بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد. یافته‌ها: نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنی‌داری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p<). میزان HDL و شاخص توده بدن در هر دو گروه در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت. بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر دانه شنبلیله در کاهش چربی‌های خون بیماران هایپر لیپیدمیک مؤثر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: تخم شنبلیله، هایپرلیپیدمی، چربی خون
متن کامل [PDF 413 kb]   (845 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1393/10/22 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/7/8


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها