:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 38-33 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی
الهه یوسفی ، رزا زاوشی ، مصطفی نوروزی ، حسن جهانی هاشمی ، سعید زارعی ، کامیاب علیزاده ، کتایون زیاری
قزوین، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مرکز تحقیقات رشد کودکان ، mnoroozi@qums.ac.ir
چکیده:   (5064 مشاهده)

مقدمه: نقش گیاهان مختلف در کاهش چربیهای خون و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی- عروقی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مصرف خوراکی پودر تخم شنبلیله بر پروفایل لیپیدی طراحی گردید. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده و بر روی 49 بیمار با چربی خون بالاتر از حد طبیعی که داروهای کاهنده چربی خون مصرف نمی‌کردند، صورت گرفت، بیماران به طور تصادفی بین دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شده (24نفر مداخله و 25 نفر کنترل). گروه مداخله روزانه 5 گرم پودر دانه شنبلیله را بصورت ساشه‌های بسته بندی شده به مدت 8 هفته همراه غذا دریافت کرد. سطح لیپیدها و قند خون ناشتا و شاخص توده بدن بیماران در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تی زوجی مقایسه شد. یافته‌ها: نتایج این بررسی حاکی از کاهش معنی‌داری در میزان قند خون ناشتا، کلسترول تام، تری‌گلیسرید و LDL در گروه مداخله بود (05/0p<). میزان HDL و شاخص توده بدن در هر دو گروه در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت. بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که مصرف پودر دانه شنبلیله در کاهش چربی‌های خون بیماران هایپر لیپیدمیک مؤثر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: تخم شنبلیله، هایپرلیپیدمی، چربی خون
متن کامل [PDF 413 kb]   (1348 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1393/10/22 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/7/8


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها