:: دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 22-17 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شاخص‌های کیفی میکروبیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی یگان‌های نظامی
محمد درویشی ، ویدا پسرکلو ، کامیاب علیزاده ، سید دانیال طاهری ، سعید زارعی
چکیده:   (13537 مشاهده)
مقدمه: آب به عنوان حیاتی‌ترین ترکیب طبیعی، 60% وزن بدن انسان را تشکیل می‌دهد. وجود مواد، باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا بیش از حد مجاز تعیین شده موجب آسیب به کیفیت آب شده و بدنبال آن باعث ایجاد بیماری‌هایی برای انسان می‌‌شود. این تحقیق برای بررسی شاخص‌های کیفی میکروبیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی یگان‌های نظامی انجام شد تا با مقایسه کیفیت آن با استانداردهای آب آشامیدنی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بتوان به نقاط ضعف و قوت در فرآیند تصفیه آب فعلی یگان‌ها پی برد و راه حلی برای بهبود کیفیت آب آشامیدنی ارائه نمود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی-توصیفی در سال 1389 بر روی تعدادی از یگان‌های نظامی که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند انجام گردید. پس از نمونه‌برداری از آب، نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال و نتایج آزمایش‌های میکروبی و فیزیکی – شیمیایی در آزمایشگاه کنترل کیفیت آب آشامیدنی دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بدست آمد و بر اساس استاندارد 1503 و 1011 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ارزیابی شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان سختی، منیزیم، سولفات، فسفات و کلی فرم‌ها بالاتر از حد استاندارد بود و بقیه‌ی پارامترها در حد استانداردهای ملی قرار داشتند. در یک یگان که از آب شیرین کن خورشیدی استفاده میگردید تمامی پارامترها بسیار پایینتر از حدمجاز بود.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه آب برخی یکان‌ها از حد مطلوب برخوردار نبودند، بررسی علت و رفع نواقص احتمالی و بهبود کیفیت آب آشامیدنی این یگان‌‌ها ضروری است.
واژه‌های کلیدی: آلودگی آب، آلاینده، ارتش، شاخص فیزیکی و شیمیایی، شاخص میکروبی
متن کامل [PDF 176 kb]   (2534 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1390/12/16 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها