[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 19-25 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف کوتاه‌مدت کاکائو بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت خون پس از یک جلسه فعالیت ‌فزاینده‌ی وامانده‌ساز
حسین شیروانی، وحید سبحانی، مهدی سلیمانی، علیرضا شمس الدینی، امیر امینی، الیاس کوثری، ابوالفضل شکیبایی
تهران، ایران، مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) ، soleimani_68@yahoo.com
چکیده:   (2333 مشاهده)

مقدمه: کاکائو دارای پلی‌فنول بوده و مطالعات ارتباط معکوسی بین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و مصرف پلی‌فنول‌ها را نشان می‌دهند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر کاکائو با مقدار مشخص بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت متعاقب فعالیت وامانده‌ساز انجام گرفت. روش بررسی: 11 کاراته‌کای نخبه‌ی مرد سالم پس از خون‌گیری مرحله‌ی اول، در دو هفته‌ی متوالی و به‌صورت تصادفی بطری‌های حاوی محلول ‌دارونما یا کاکائو را به مقدار mg/kg 5 مصرف کرده و دو ساعت بعد از آن، آزمون بروس را انجام دادند. بلافاصله قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از انجام آزمون، نمونه‌گیری خونی مراحل دوم، سوم و چهارم انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس آنوا در اندازه‌گیری‌های مکرر و آزمون بونفرونی در سطح 01/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که تفاوت معنی‌داری در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت بین مراحل دوم و سوم هر دو گروه وجود داشت. با این وجود به‌هنگام مصرف کاکائو، تفاوت معنی‌داری بین مراحل مختلف زمانی در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت دو گروه دیده نشد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر بیان‌گر عدم تغییر مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت به‌دنبال مصرف کاکائو (قبل از فعالیت ورزشی و بعد از آن، هر دو) بود. با این حال نیاز به تحقیقات بیشتری با توجه به عوامل نوع، جنس و سن آزمودنی‌ها، میزان آمادگی و تعداد آنها، زمان و نوع قرارداد تمرین و فعالیت درمانده‌ساز، شدت، مدت و تواتر فعالیت، شرایط محیطی، مقدار کاکائو و قرارداد مصرف آن وجو دارد.

واژه‌های کلیدی: ورزش، کاکائو، هموگلوبین، هماتوکریت
متن کامل [PDF 536 kb]   (803 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1394/7/8 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/7/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirvani H, Sobhani V, Soleimani M, Shamsoddini A, Amini A, Kousari E et al . Effect of short- term cocoa supplementation on hemoglobin and hematocrit after an incremental exhaustive exercise. EBNESINA. 2015; 17 (1) :19-25
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-341-fa.html

شیروانی حسین، سبحانی وحید، سلیمانی مهدی، شمس الدینی علیرضا، امینی امیر، کوثری الیاس و همکاران.. تأثیر مصرف کوتاه‌مدت کاکائو بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت خون پس از یک جلسه فعالیت ‌فزاینده‌ی وامانده‌ساز. ابن سينا. 1394; 17 (1) :19-25

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-341-fa.html



دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4319