:: دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 25-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف کوتاه‌مدت کاکائو بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت خون پس از یک جلسه فعالیت ‌فزاینده‌ی وامانده‌ساز
حسین شیروانی ، وحید سبحانی ، مهدی سلیمانی ، علیرضا شمس الدینی ، امیر امینی ، الیاس کوثری ، ابوالفضل شکیبایی
تهران، ایران، مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) ، soleimani_68@yahoo.com
چکیده:   (3552 مشاهده)

مقدمه: کاکائو دارای پلی‌فنول بوده و مطالعات ارتباط معکوسی بین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و مصرف پلی‌فنول‌ها را نشان می‌دهند. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر کاکائو با مقدار مشخص بر عوامل هموگلوبین و هماتوکریت متعاقب فعالیت وامانده‌ساز انجام گرفت. روش بررسی: 11 کاراته‌کای نخبه‌ی مرد سالم پس از خون‌گیری مرحله‌ی اول، در دو هفته‌ی متوالی و به‌صورت تصادفی بطری‌های حاوی محلول ‌دارونما یا کاکائو را به مقدار mg/kg 5 مصرف کرده و دو ساعت بعد از آن، آزمون بروس را انجام دادند. بلافاصله قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از انجام آزمون، نمونه‌گیری خونی مراحل دوم، سوم و چهارم انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس آنوا در اندازه‌گیری‌های مکرر و آزمون بونفرونی در سطح 01/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که تفاوت معنی‌داری در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت بین مراحل دوم و سوم هر دو گروه وجود داشت. با این وجود به‌هنگام مصرف کاکائو، تفاوت معنی‌داری بین مراحل مختلف زمانی در مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت دو گروه دیده نشد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از تحقیق حاضر بیان‌گر عدم تغییر مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت به‌دنبال مصرف کاکائو (قبل از فعالیت ورزشی و بعد از آن، هر دو) بود. با این حال نیاز به تحقیقات بیشتری با توجه به عوامل نوع، جنس و سن آزمودنی‌ها، میزان آمادگی و تعداد آنها، زمان و نوع قرارداد تمرین و فعالیت درمانده‌ساز، شدت، مدت و تواتر فعالیت، شرایط محیطی، مقدار کاکائو و قرارداد مصرف آن وجو دارد.

واژه‌های کلیدی: ورزش، کاکائو، هموگلوبین، هماتوکریت
متن کامل [PDF 536 kb]   (1255 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1394/7/8 | پذیرش: 1394/7/8 | انتشار: 1394/7/8


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها