:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 60-56 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین هیجانات منفی با رفتارهای خودآسیبی بدون قصد خودکشی: با تأکید بر نقش میانجی تصویر بدن و تنظیم هیجان در سربازان
مهدی حسنوند* ، پرویز دباغی ، مهدی ربیعی
دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پزشکی، گروه روانشناسی بالینی ، mehdi_hasanvand71@yahoo.com
چکیده:   (4207 مشاهده)

مقدمه: با توجه به نقش عواملی مانند هیجان منفی و تصویر بدن در خودآسیبی بدون قصد خودکشی، هدف این پژوهش بررسی نقش میانجی تصویر بدن و تنظیم هیجان در ارتباط بین هیجان منفی (افسردگی و نا امیدی) و خودآسیبی بدون قصد خودکشی در بین سربازان بود.

روش بررسی: روش مطالعه حاضر از نوع مدل معادلات ساختاری بود. از بین سربازان مراجعه کننده به یکی از بیمارستان‌های ارتش در سال 93-94 تعداد 302 نفر به روش نمونه گیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار استفاده شده شامل فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی بک، مقیاس نا‌امیدی بک، مقیاس سرمایه‌گذاری بدن، پرسشنامه رفتار خود‌آسیبی گراتز و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان است. نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل میانجی و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتد و برازنده‌ترین مدل انتخاب شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد بین هیجان منفی و خودآسیبی رابطه وجود دارد، بدین صورت که استفاده از راهبردهای منفی تنظیم هیجان و ادراک منفی از تصویر بدن، بین خودآسیبی و هیجان منفی نقش میانجی دارند. همچنین نشان داده شد که خود‌آسیبی با سطح تحصیلات و سن دارای رابطه منفی، و با اعتیاد دارای رابطه مثبت معنی‌دار است.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این تحقیق نشان داد در بین افراد با هیجان منفی کسانی بیشتر مستعد خودآسیبی هستند که از راهبرد‌های تنظیم هیجان منفی استفاده نموده و ادراک منفی‌تری نسبت به بدن خود دارند.

واژه‌های کلیدی: رفتار خودآسیبی، تنظیم هیجان، هیجان منفی، تصویر بدن، سرباز
متن کامل [PDF 683 kb]   (2102 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1394/12/10 | پذیرش: 1395/10/5 | انتشار: 1395/10/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها