[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 29-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آنتی‌اکسیدان عصاره حاصل از مغز، پوست نرم و پوست سخت بادام زمینی
بهشته ابوحمزه، ایرج میرزایی دیزگاه، حسین شرقی
دانشگاه علوم پزشکی ارتش ، emirzaii@alumnus.tums.ac.ir
چکیده:   (1942 مشاهده)

مقدمه: در سال‌های اخیر تمایل زیادی به مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای آنتی‌اکسیدانی جهت مهار اثرات مخرب استرس‌های اکسیداتیو به‌وجود آمده است. لذا در این مطالعه، میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره متانولی مغز و پوسته‌های سخت و نرم بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: برای سنجش میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره به ترتیب از روش فولین،FRAP و DPPH استفاده گردید و نتایج با آنالیز آماری ANOVA و تست تکمیلی توکی آنالیز شد.

یافته‌ها: میانگین فنول تام و ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز دانه بوده و در پوسته سخت بیشتر از مغز بود فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز بود ولی بین مغز و پوسته سخت دانه تفاوت آماری مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد که پوسته‌های نرم و سخت بادام زمینی که به‌عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود دارای مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است.

واژه‌های کلیدی: اثر آنتی‌اکسیدانی، فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد، استرس اکسیداتیو، بادام زمینی
متن کامل [PDF 864 kb]   (1645 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/4/29 | پذیرش: 1396/3/30 | انتشار: 1396/3/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abouhamzeh B, Mirzaii-Dizgah I, Shargi H. Risk factors for musculoskeletal injuries after basic combat training among Iranian cadets . EBNESINA. 2017; 19 (1) :29-35
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.html

ابوحمزه بهشته، میرزایی دیزگاه ایرج، شرقی حسین. بررسی میزان آنتی‌اکسیدان عصاره حاصل از مغز، پوست نرم و پوست سخت بادام زمینی . ابن سينا. 1396; 19 (1) :29-35

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.html



دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4299