:: دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 55-50 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر ۲۴ جلسه تمرین تناوبی شدید بر سطوح سرمی پپتید ناتریورتیک مغزی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی
مریم سیوف جهرمی ، خسرو ابراهیم ، محمدعلی بابایی بیگی ، حجت الله نیک بخت
دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات ، maryamsiuf@yahoo.com
چکیده:   (2936 مشاهده)
مقدمه: بازتوانی قلبی موجب بهبود ظرفیت عملکردی بیماران نارسایی قلبی می‌شود. بنابراین هدف این مطالعه بررسی تأثیر هشت هفته تمرین تناوبی با شدت زیاد بر سطح سرمی پپتید ناتریورتیک مغزی (BNP) در بیماران قلبی بود.
روش بررسی: در این مطالعه ۲۴ بیمار قلبی با کسر جهشی ۵۰-۴۰% به طور تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی شدید و گروه کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین سه جلسه در هفته و به مدت 8 هفته در گروه تمرین اجرا شد. هر جلسه تمرین شامل ۱۲ تکرار ۵/۱ دقیقه‌ای بر روی دوچرخه کارسنج و ۸ تکرار ۵/۱ دقیقه‌ای بر روی تردمیل و استراحت فعال بین هر تکرار ۴۵ تا 60 ثانیه با شدت ۴۰۶۰% VO2peak بود. شدت فعالیت ورزشی با ۶۰۵۰% VO2peak در هفته اول شروع و هر هفته ۱۰% به شدت اضافه شد و از هفته ۴ تا پایان هفته 8 با شدت90-80% ادامه پیدا کرد. خونگیری قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین در شرایط یکسان و در هر دو گروه انجام شد. سطح سرمی BNP با استفاده از کیت الیزا اندازه‌گیری شد. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل سطوح سرمیBNP بیماران پس از تمرین تناوبی شدید کاهش معناداری پیدا کرد. اما در گروه کنترل در مقایسه بین مرحله پیش و پس آزمون، سطح BNP به طور معنی‌داری افزایش یافت (۰۵/۰p<).
بحث و نتیجه‌گیری: تمرین تناوبی شدید به جهت کاهش سطوح BNP می‌تواند موجب بهبود نارسایی قلبی در بیماران مبتلا به آن شود.
 
واژه‌های کلیدی: ورزش، نارسایی قلبی، پپتید ناتریوریتیک مغزی
متن کامل [PDF 634 kb]   (1130 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1396/1/5 | پذیرش: 1396/7/20 | انتشار: 1396/7/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها