[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 70-62 برگشت به فهرست نسخه ها
نگرانی‌ها و نیازهای تغذیه‌ای پس از وقوع بلایای طبیعی
ازاده نجارزاده ، عادل افتخاری* ، سید جواد سادات ، مریم عزیزی ، سمانه میرزایی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، دانشکده بهداشت، گروه سلامت در حوادث و بلایا، یزد، ایران ، adel.eftekhari.65@gmail.com
چکیده:   (1962 مشاهده)
مقدمه‌: یکی از مهم‌ترین وظایف مسئولین یک جامعه، پیش‌بینی، برنامه‌ریزی و تأمین تمهیدات لازم برای مقابله با بحران و عوارض ناشی از آن بوده و از مهم‌ترین اقداماتی که دولت‌ها باید انجام دهند، تأمین آب و غذای سالم و بهداشتی برای افراد در معرض آسیب است. در مقاله حاضر، به مروری بر نیازهای تغذیه‌ای در موقع رخداد بلایا و سنجش تمهیدات لازم برای رفع آنها پرداخته شده است.
روش بررسی: در این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی و با استفاده از کلید واژه‌های تغذیه، مدیریت، بحران، بلایا و جیره‌های غذایی در بازه زمانی سال‌های 1960 تا 2017 داده‌های لازم جمع‌آوری و مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: با مرور مطالعات مشاهده شد که پس از وقوع بلایا در ابتدا سنجش شاخص‌هایی مانند برآورد جمعیت مورد نظر برای ارائه خدمات، برآورد احتمالی کودکان شیرخوار، شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه، نیروی انسانی آگاه در زمینه مواد غذایی و... باید توسط مدیریت مواد غذایی در شرایط بحران انجام پذیرد. پس از ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای گروه‌های اولویت‌دار، باید متناسب با هرگروه برنامه مدیریتی تغدیه جداگانه طراحی شود.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نقش مهم تغذیه در بلایا، پس از وقوع بلایا باید بهترین محتوای تغدیه‌ای متناسب با شرایط بلایا فراهم گردد و استانداردهای موجود جهت نیاز به هر نوع ماده غذایی و متناسب برای هر گروه سنی و جنسی و... ، مقدار خاصی که مورد نیاز است بررسی و فراهم گردد و با توجه به نیازهای تغذیه‌ای و عدم دسترسی به انواع مواد غذایی، بسته‌های پودر مانند با ترکیبات لازم جهت حل شدن سریع در آب تهیه گردد.
واژه‌های کلیدی: منابع بهداشتی درمانی، بلایا، وضعیت تغذیه‌ای
متن کامل [PDF 724 kb]   (733 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1396/11/3 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1398/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

najarzadeh A, eftekhari A, sadat J, azizi M, mirzaei S. Concerns and nutritional needs after natural disasters. EBNESINA 2019; 21 (3) :62-70
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-621-fa.html

نجارزاده ازاده، افتخاری عادل، سادات سید جواد، عزیزی مریم، میرزایی سمانه. نگرانی‌ها و نیازهای تغذیه‌ای پس از وقوع بلایای طبیعی. ابن سينا. 1398; 21 (3) :62-70

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-621-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645