:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 68-53 برگشت به فهرست نسخه ها
آیا کارکنان پرواز در معرض خطر بالاتری برای بروز سرطان پستان هستند؟
کتایون زیاری ، امید رحمانی ، رضا اسلامی
، omidrahmani@omin.rahmani
چکیده:   (3191 مشاهده)
مقدمه: مطالعات متعدد نشان داده است که در میان کادر پروازی افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد. با این حال، نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک با این موضوع سازگار نبوده است. ما در این مطالعه مروری کوتاه بر مطالعات موجود در مورد وجود سرطان پستان در کادر پروازی انجام دادیم.
روش بررسی: یک جستجوی مروری از پایگاه های داده از قبیل پابمد، اسکوپوس، امبیس، گوگل اسکولار، و ... برای مطالعات مشاهداتی مربوط تا اکتبر 2017 انجام شد. از کلمات کلیدی سرطان پستان، کادر پرواز و طب هوا-فضا استفاده شد.
یافته‌ها: میزان بروز سرطان پستان در میان زنان کادر پرواز بالاتر است. با این وجود، هیچ مطالعه‌ای نشان نداد که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در  این گروه افزایش چشمگیری داشته است. اختلالات ریتم شبانه روزی بواسطه شیفت شبانه و تغییرات مناطق زمانی که منجر به اختلال ترشح ملاتونین می‌شود و همچنین قرار گرفتن در معرض اشعه کیهانی احتمالاً باعث این افزایش خطر می‌شود. نتایج به دست آمده تفاوت قابل توجهی بر اساس سال انتشار، منطقه جغرافیایی و کیفیت مطالعه نداشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: مطالعات فراوانی و همچنین فراتحلیل های انجام گرفته نشان دادند که گروه پروازی میزان خطر بالاتری نسبت به جمعیت عادی برای ابتلا به سرطان پستان دارند. مطالعات با حجم نمونه های بزرگتر بر اساس جمعیت های مختلف و با در نظر گرفتن تمامی عوامل دخیل، مورد نیاز است.
 
واژه‌های کلیدی: میزان بروز، سرطان پستان، اختلالات سیکل خواب، تشعشع اشعه کیهانی، طب پرواز
متن کامل [PDF 714 kb]   (923 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: طب هوا فضا
دریافت: 1396/11/5 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1396/11/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها