[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 61-58 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله‌های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان
علیرضا گرامی پور ، مهرداد آذین ، محمدرضا سنجابی
سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده کشاورزی، تهران، ایران ، alireza.geramipour@gmail.com
چکیده:   (2073 مشاهده)
مقدمه: یکی از راه‌های افزایش محتوای پروتئین جیره غذایی سربازان، افزایش پروتئین گوشت قرمز است. هدف این پژوهش، بررسی استفاده از ویناس در خوراک گوساله نر هلشتاین و اثر آن بر کیفیت گوشت لاشه بود.
روش بررسی: تعداد 28 راس گوساله نر هلشتاین به 4 گروه تقسیم و در مدت زمان 110 روز با یکی از جیره‌های آزمایشی که از لحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودند، تغذیه شدند. تفاوت جیره‌ها در ترکیب (ویناس + ملاس) و سیلاژ با نسبت‌های مختلف ویناس به‌جای کنجاله‌ تخم پنبه بود به‌طوری که 4 جیره به ترتیب شامل بدون ویناس (شاهد)، 5%، 10% و 15% ویناس می‌شدند. در انتها اندازه‌گیری نیتروژن آمونیاکی موجود در مایع شکمبه و همچنین نمونه‌گیری از محل دنده‌های 10، 11 و 12 جهت تعیین ترکیبات شیمیایی انجام شد.
یافته‌ها: بین گروه 15% ویناس با سایر گروه‌ها اختلاف معنی‌داری در مقدار نیتروژن آمونیاکی شکمبه در پایان دوره آزمایشی مشاهده شد (05/0p<). گوساله‌های تغذیه شده با جیره شاهد و جیره حاوی 10% ویناس به ترتیب بیشترین و کمترین ضخامت چربی روی دنده 12 را داشتند. میانگین نسبت پروتئین به چربی با افزایش سطح ویناس افزایش یافت (05/0p<). همچنین میانگین‌های درصد رطوبت و پروتئین خام گوشت استخوان دنده 10، 11 و 12 با افزایش سطح ویناس در جیره به‌طور معنی‌داری افزایش یافت.
بحث و نتیجه‌گیری: بررسی نتایج نشان داد جایگزینی ویناس در خوراک گوساله‌های هلشتاین می‌تواند میزان پروتئین را تا 16% افزایش دهد و در عین حال میزان چربی را تا 5% کاهش دهد. بر این اساس می‌توان تنها با افزودن ویناس به جیره دام‌ها، میزان پروتئین جیره نیروهای نظامی را افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین، خوراک دام، کارکنان نظامی، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 686 kb]   (685 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1397/5/18 | پذیرش: 1398/7/10 | انتشار: 1398/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Geramipour A, Azin M, Sanjabi M. Investigation of the effect of using Vinasse in the feed of Holstein male calves on the quality of their meat as a meal in the armies food ration. EBNESINA 2019; 21 (3) :58-61
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-699-fa.html

گرامی پور علیرضا، آذین مهرداد، سنجابی محمدرضا. بررسی تأثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله‌های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان. ابن سينا. 1398; 21 (3) :58-61

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-699-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645