اهمیت بررسی وجود بقایای سموم سرطانزای ارگانوفسفره (دیازینون و مالاتیون) در شیرهای پیشنهاد شده به مراکز نظامی
|
زهرا مشرفی ، فرحناز خوشدل نظامیها ، رضا عربیمیانرودی ، اعظم بردپیشه ، امیر رضا اسفندیاری |
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بیمارستان بعثت نهاجا، تهران، ایران ، dramir1351@gmail.com |
|
چکیده: (1970 مشاهده) |
مقدمه: تشخیص و درمان به موقع میتواند یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان را از بین ببرد. بدون شک، ایمنی و کنترل مواد غذایی یکی از مؤثرترین اقدامات برای پیشگیری از سرطان است. وجود مواد شیمیایی سرطانزا مانند آفتکشهای ارگانوفسفوره در نمونههای غذایی پیشنهاد شده به مراکز نظامی اغلب گزارش شده است. متأسفانه، سیستم نظارت یکپارچهای برای شناسایی و اندازهگیری این مواد شیمیایی در ایران وجود ندارد. شیر و فراوردههای لبنی بیشتر از غذاهای دیگر مغذی هستند و طیف وسیعی از مصرف را دارند. هدف از این مقاله مروری، بررسی تحقیقات انجام شده در مورد آلودگی شیر پاستوریزه به دیازینون و مالاتیون بود.
روش بررسی: این بررسی با جستجو در پایگاههای داده مانند پابمد، ساینس دایرکت و گوگل اسکالر انجام شده است.
یافتهها: با توجه به مطالعات انجام گرفته مشخص گردید که محصولات لبنی مانند شیر میتوانند آغشته به سموم ارگانوفسفره مانند دیازینون و مالاتیون باشند.
بحث و نتیجهگیری: پیشنهاد میشود شیر و سایر محصولات لبنی معرفی شده به مراکز نظامی، تحت ردیابی و اندازهگیری سموم ارگانوفسفره، بخصوص سموم دیازینون و مالاتیون قرار گرفته به طوری که محصولات لبنی خریداری شده دارای کمترین میزان سموم باشد. |
|
واژههای کلیدی: ارگانوفسفره، آفتکشها، دیازینون، مالاتیون، شیر |
|
متن کامل [PDF 854 kb]
(928 دریافت)
|
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |
دریافت: 1397/5/25 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/12/12
|
|
|
|