:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 25-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نمونه‌های لاواژ برونکوآلوئولار و بیوپسی ریه از نظر عفونت‌های قارچی در مراجعین به بیمارستان‌های چمران و امیرالمومنین
ونوس حاجی‌علی‌اکبر* ، مسعود امامی ، آرمن اسکندری
چکیده:   (16977 مشاهده)
مقدمه: دستاوردهای جدید در طب، مانند پیدایش پادزیست‌ها (آنتی‌بیوتیک‌ها)، کورتیکوتراپی، درمان سرکوب‌کننده ایمنی، کاتترها، وسایل پروستتیک و پیوند عضو از سویی افق‌های جدیدی در تشخیص و درمان برای پزشکان گشوده‌اند و از سوی دیگر به‌علت ایجاد زمینه‌ی مناسب برای عفونت‌های قارچی عمقی آنها را با چالش‌های بالینی جدیدی مواجه ساخته‌اند. در این میان عفونت‌های قارچی عمقی در دستگاه تنفسی شیوع و اهمیت قابل توجهی دارند؛ لذا در این مطالعه به بررسی فراوانی عفونت‌های قارچی عمقی در گروهی از بیماران بستری پرداختیم.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی که در فاصله بین آذرماه 83 تا شهریورماه 84 به‌مدت 10 ماه در دو بیمارستان امیرالمومنین و چمران انجام گرفت از میان بیماران معرفی شده برای برونکوسکوپی 63 بیمار انتخاب شدند و از آنها بیوپسی و نمونهBAL تهیه گشت. بررسی‌های آزمایشگاهی، شامل مشاهده مستقیم، کشت و بررسی پاتولوژیک نمونه بیوپسی انجام ‌گرفت. به‌علاوه، داده‌های دموگرافیک و بالینی مورد نظر از پرونده بیماران اخذ شد. در نهایت داده‌ها توسط نرم‌افزارSPSS v 13 تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: 63 بیمار تحت برونکوسکوپی قرار گرفتند و از آنها نمونه BAL و بیوپسی تهیه شد. 50 نفر این بیماران در بیمارستان چمران و 13 نفر در بیمارستان امیرالمومنین مورد برونکوسکوپی قرار گرفتند. از این تعداد 24 بیمار کشت مثبت (9/42%) و 17 بیمار بیوپسی مثبت (9/26%) داشتند. میانگین سن مبتلایان 47 سال بود. .شایع‌ترین ارگانسیم جدا شده در نمونه کشت گونه کاندیدا 5/45% (11 مورد) و به‌ویژه کاندیدا آلبیکانس 3/33% (8 مورد) بود. در نمونه بیوپسی شایع‌ترین ارگانیسم گونه آسپرژیلوس 41% (7 مورد) و به‌ویژه آسپرژیلوس نیجر17% (3 مورد) بود.
بحث و نتیجه‌گیری: تحلیل وضعیت بالینی بیمار در کنار بررسی‌های آزمایشگاهی در تسریع روند تشخیص و بهبودی وی ضروری به‌نظر می‌رسد. همچنین به‌دلیل وجود عوامل متعدد مؤثر در تشخیص و تعیین وضعیت برخی بیماری‌های قارچی (مثلاً افتراق کولونیزاسیون ساده از تهاجم بافتی) همکاری متخصصان قارچ‌شناسی پزشکی با پزشکانی که مراقبت بالینی بیمار را بر عهده دارند امری لازم است.
واژه‌های کلیدی: عفونت‌های قارچی عمقی، لاواژ برونکو آلوئولار، دستگاه تنفسی
متن کامل [PDF 204 kb]   (7435 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1390/12/17 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها