:: دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 73-66 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی مدل علّی دلبستگی شغلی بر اساس حمایت اجتماعی و استقلال شغلی با نقش واسطهای خودکارآمدی شغلی در کارکنان یک بیمارستان نظامی
زهرا شرفی ، مریم اکبری ، حمزه احمدیان ، رفیق حسنی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج ، Akbari1384@gmail.com
چکیده:   (1729 مشاهده)
 مقدمه: کارکنان مراکز درمانی نیروهای مسلح بیشتر در معرض فرسودگی شغلی قرار دارند و به خاطر شرایط خاص سازمان مربوطه دلبستگی شغلی آنان تحت تأثیر قرار می‌گیرد. لذا هدف مطالعه حاضر تدوین و طراحی مدل علی دلبستگی شغلی بر اساس حمایت اجتماعی و استقلال شغلی با نقش واسطهای خودکارآمدی شغلی بود.
روش بررسی: این تحقیق توصیفی همبستگی از نوع کاربردی بود که در سال 1398 بر روی 275 نفر از کارکنان یک بیمارستان نظامی که از طریق نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند، انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های دلبستگی شغلی، حمایت اجتماعی، استقلال شغلی و خودکارآمدی شغلی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم‌افزار لیزرل و از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری به طریق نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: ضریب معناداری حمایت اجتماعی با میانجی خودکارآمدی شغلی 142/0 بر روی دلبستگی شغلی تأثیرگذار است و همچنین ضریب معناداری استقلال شغلی با میانجی خودکارآمدی شغلی 191/0 بر روی دلبستگی شغلی تأثیرگذار است.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس این تحقیق حاضر می‌توان استنباط کرد که ویژگی‌های روانشناختی بر دلبستگی شغلی نقش مهمی دارند.
واژه‌های کلیدی: دلبستگی، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی
متن کامل [PDF 291 kb]   (755 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |
دریافت: 1399/1/7 | پذیرش: 1399/7/5 | انتشار: 1399/1/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها