:: دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 14-4 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش واسطه‌ای سخت‌رویی و خودکارآمدی شغلی بر اساس حمایت اجتماعی در پیش‌بینی فرسودگی شغلی در کارکنان یک بیمارستان نظامی
زهرا شرفی ، مریم اکبری ، حمزه احمدیان ، رفیق حسنی
واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، Akbari1384@gmail.com
چکیده:   (1463 مشاهده)
مقدمه: فرسودگی شغلی یکی از مهمترین عواقب اجتناب‌‌ناپذیر استرس کاری است که به نوبه خود منجر به فرسودگی جسمی، تغییر رفتار و عملکرد شغلی می‌شود. هدف مطالعه حاضر نقش واسطه‌ای سخت‌رویی و خودکارآمدی شغلی بر اساس حمایت اجتماعی در پیش‌بینی فرسودگی است.
روش بررسی: این تحقیق توصیفی همبستگی از نوع کاربردی بود که در سال 1398 بر روی 275 نفر از کارکنان یک بیمارستان نظامی انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های حمایت اجتماعی، سخت‌رویی، خودکارآمدی و فرسودگی شغلی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری از طریق نرم‌افزار لیزرل و از آزمون آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که دو متغیر خودکارآمدی و سخت‌رویی به شکل مستقیم بر فرسودگی شغلی تأثیر منفی معنادار دارند. همچنین این دو متغیر به طور غیرمستقیم از طریق حمایت اجتماعی بر فرسودگی شغلی تأثیر معنادار دارند.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس این تحقیق می‌توان استنباط کرد که بین حمایت اجتماعی و خودکارآمدی شغلی رابطه معنی‌داری وجود دارد. بنابراین به صورت تلویحی می‌توان استنباط کرد که خودکارآمدی شغلی بالا در پیش‌بینی فرسودگی شغلی مؤثر واقع می‌شود.
واژه‌های کلیدی: خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، فرسودگی شغلی
متن کامل [PDF 949 kb]   (1303 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1399/9/17 | پذیرش: 1399/11/12 | انتشار: 1400/1/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها