AU - Taheri, S.D AU - Alizadeh, K TI - Water in crisis: paths to sustainable water use PT - JOURNAL ARTICLE TA - ابهاد-نهاجا JN - ابهاد-نهاجا VO - 14 VI - 1 IP - 1 4099 - http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-130-fa.html 4100 - http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-130-fa.pdf SO - ابهاد-نهاجا 1 AB  - تأمین آب سالم یکی از بزرگترین چالش های اصلی در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه است. آب سالم کلید اصلی حفظ سلامت انسان بویژه در شرایط اضطراری است و آب براحتی ممکن است در محل منبع اصلی و یا بعد از تصفیه و حین ذخیره سازی در محل مصرف و یا بین آنها به روش های مختلف آلوده شود. آب در حالی که براحتی آلوده می شود، تصفیه و سالم سازی آن برای شرب مشکل است. تأمین آب کافی و تصفیه آب در شرایط اضطراری و کنترل و نظارت بر کیفیت آب، به عنوان یکی از مهمترین شاخص های سنجش خدمات رسانی به موقع به آسیب دیدگان مورد ارزیابی قرار می گیرد و از اهمیت خاصی برخوردار است. سازمان ملل توصیه می نمایدکه به ازای هر نفر 50-20 لیترآب سالم شیرین در روز برای تامین نیازهای اساسی انسان مثل نوشیدن، پخت غذا و نظافت لازم است که 4-2 لیتر در روز آن برای شرب کافی است و باید از منابع آب با بهترین کیفیت تأمین شود. منابعی که در هر زمان از جهت کمیت تأمین کننده نیازهای ضروری، از جهت کیفیت مطلوب و مطابق استانداردهای آب شرب و از جهت هزینه های تصفیه و انتقال حداقل باشد و کمتر در معرض آلودگی بوده و علاوه بر آنها از حفاظت و امنیت لازم نیز برخوردار باشد. با همین رویکرد در این مقاله روش های ساده تأمین آب شرب در شرایط مختلف آب و هوائی و در زمان حوادث غیر مترقبه و مأموریت های نظامی معرفی خواهد شد. CP - IRAN IN - BS of natural resources engineer, IRIAF health Administration LG - eng PB - ابهاد-نهاجا PG - 55 PT - Original YR - 2011