RT - Journal Article T1 - Evaluation the microbial and physio-chemical quality of drinking water in military units JF - ابهاد-نهاجا YR - 2011 JO - ابهاد-نهاجا VO - 14 IS - 3 UR - http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-24-fa.html SP - 17 EP - 22 K1 - Water Pollution K1 - Army K1 - Microbial Index K1 - Physio-Chemical index AB - مقدمه: آب به عنوان حیاتی‌ترین ترکیب طبیعی، 60% وزن بدن انسان را تشکیل می‌دهد. وجود مواد، باکتری‌ها، ویروس‌ها و دیگر عوامل بیماری‌زا بیش از حد مجاز تعیین شده موجب آسیب به کیفیت آب شده و بدنبال آن باعث ایجاد بیماری‌هایی برای انسان می‌‌شود. این تحقیق برای بررسی شاخص‌های کیفی میکروبیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی یگان‌های نظامی انجام شد تا با مقایسه کیفیت آن با استانداردهای آب آشامیدنی مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بتوان به نقاط ضعف و قوت در فرآیند تصفیه آب فعلی یگان‌ها پی برد و راه حلی برای بهبود کیفیت آب آشامیدنی ارائه نمود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی-توصیفی در سال 1389 بر روی تعدادی از یگان‌های نظامی که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند انجام گردید. پس از نمونه‌برداری از آب، نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال و نتایج آزمایش‌های میکروبی و فیزیکی – شیمیایی در آزمایشگاه کنترل کیفیت آب آشامیدنی دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بدست آمد و بر اساس استاندارد 1503 و 1011 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ارزیابی شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان سختی، منیزیم، سولفات، فسفات و کلی فرم‌ها بالاتر از حد استاندارد بود و بقیه‌ی پارامترها در حد استانداردهای ملی قرار داشتند. در یک یگان که از آب شیرین کن خورشیدی استفاده میگردید تمامی پارامترها بسیار پایینتر از حدمجاز بود. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه آب برخی یکان‌ها از حد مطلوب برخوردار نبودند، بررسی علت و رفع نواقص احتمالی و بهبود کیفیت آب آشامیدنی این یگان‌‌ها ضروری است. LA eng UL http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-24-fa.html M3 ER -