%0 Journal Article %A Abouhamzeh, B %A Mirzaii-Dizgah, I %A Shargi, H %T Risk factors for musculoskeletal injuries after basic combat training among Iranian cadets %J EBNESINA %V 19 %N 1 %U http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.html %R %D 2017 %K Military Personnel, Risk Factors, Injury, Musculoskeletal System, %X مقدمه: در سال‌های اخیر تمایل زیادی به مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای آنتی‌اکسیدانی جهت مهار اثرات مخرب استرس‌های اکسیداتیو به‌وجود آمده است. لذا در این مطالعه، میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره متانولی مغز و پوسته‌های سخت و نرم بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: برای سنجش میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره به ترتیب از روش فولین،FRAP و DPPH استفاده گردید و نتایج با آنالیز آماری ANOVA و تست تکمیلی توکی آنالیز شد. یافته‌ها: میانگین فنول تام و ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز دانه بوده و در پوسته سخت بیشتر از مغز بود فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز بود ولی بین مغز و پوسته سخت دانه تفاوت آماری مشاهده نگردید. بحث و نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد که پوسته‌های نرم و سخت بادام زمینی که به‌عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود دارای مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. %> http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.pdf %P 29-35 %& 29 %! %9 Original %L A-10-230-2 %+ Aja University of Medical Sciences %G eng %@ 1735-9503 %[ 2017