TY - JOUR JF - ابهاد-نهاجا JO - EBNESINA VL - 19 IS - 1 PY - 2017 Y1 - 2017/4/01 TI - Risk factors for musculoskeletal injuries after basic combat training among Iranian cadets TT - بررسی میزان آنتی‌اکسیدان عصاره حاصل از مغز، پوست نرم و پوست سخت بادام زمینی N2 - مقدمه: در سال‌های اخیر تمایل زیادی به مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای آنتی‌اکسیدانی جهت مهار اثرات مخرب استرس‌های اکسیداتیو به‌وجود آمده است. لذا در این مطالعه، میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره متانولی مغز و پوسته‌های سخت و نرم بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: برای سنجش میزان فنول تام، ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره به ترتیب از روش فولین،FRAP و DPPH استفاده گردید و نتایج با آنالیز آماری ANOVA و تست تکمیلی توکی آنالیز شد. یافته‌ها: میانگین فنول تام و ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز دانه بوده و در پوسته سخت بیشتر از مغز بود فعالیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد عصاره در پوسته نرم به‌طور معنی‌دار بیشتر از پوسته سخت و مغز بود ولی بین مغز و پوسته سخت دانه تفاوت آماری مشاهده نگردید. بحث و نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد که پوسته‌های نرم و سخت بادام زمینی که به‌عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود دارای مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. SP - 29 EP - 35 AU - Abouhamzeh, B AU - Mirzaii-Dizgah, I AU - Shargi, H AD - Aja University of Medical Sciences KW - Military Personnel KW - Risk Factors KW - Injury KW - Musculoskeletal System UR - http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.html ER -