:: دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
فرهاد رنجبرزاده ، سعید اسماعیلی پور ، مرجان عابدینی
کارشناس ارشد آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، saeidesmailipour@gmail.com

زمینه و اهداف: ضعف در سیستم تعادلی، منجر به بی‌ثباتی بدن، افزایش بار اسکلتی- عضلانی غیرفعال و در نتیجه افزایش احتمال از دست رفتن تعادل و سقوط می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرینات عصبی-عضلانی بر تعادل ایستا و پویا سربازان حین خدمت در معرض آسیب دیدگی بود.
روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود. جامعه آماری این تحقیق را سربازان )26- 20 سال( در معرض آسیب دیدگی تشکیل دادند که از بین آنها 20 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به دو گروه برابر تجربی و کنترل تقسیم شدند. تعادل ایستا و پویا به ترتیب با استفاده از تست رومبرگ و تست ستاره تعدیل شده انجام شد. سپس انجام پروتکل تمرینی به مدت 6 هفته (سه جلسه در هفته) انجام شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون تی وابسته و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: پس از انجام تمرینات بهبود معناداری در میزان تعادل ایستا (با چشمان باز و بسته) (0.001=p) و تعادل پویا (با آزمون Y جهت قدامی، جهت داخلی خلفی و جهت خارجی خلفی) (0.001=p) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل وجود داشت.
نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان داد انجام شش هفته تمرینات تحت نظارت عصبی-عضلانی با استفاده از تخته تعادل و تخته لغزان به طور معنی‌داری عملکرد تعادل ایستا و پویا را در سربازان در معرض آسیب اندام تحتانی بهبود می‌بخشد.

واژه‌های کلیدی: پایش عصبی- عضلانی، تعادل وضعیتی، نظامیان
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: طب رزم
دریافت: 1400/8/5 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10

Ranjbarzadeh F, Esmailipour S, Abedini M. Effect of a course of neuromuscular training on static and dynamic balance of soldiers at risk for lower limb injury. EBNESINA 2021; 23 (4) :61-68