مریم ناظم ، یاسر رضاپور میرصالح ، حمیدرضا آریانپور
دانشگاه اردکان، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه مشاوره، اردکان، ایران ، y.rezapour@ardakan.ac.ir

زمینه و اهداف: در شرایط کنونی به دلیل مواجهه و رویارویی پرستاران با اپیدمی کرونا احتمالاً فشار کاری بیش از حدی بر آنها وارد شده که می‌‌تواند دلیلی بر افزایش فرسودگی شغلی در آنان باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش میانجی مهارت‌های حل مسئله در رابطه بین معنای شغلی و فرسودگی شغلی در بین پرستاران در دوران اپیدمی کرونا انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود که با روش مدل‌‌یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه پرستارانی بود که در دوران اپیدمی کرونا در بیمارستان‌‌های امام خمینی آباده و خاتم الانبیاء ابرکوه در سال 1400 مشغول به خدمت بودند که از این بین نمونه‌‌ای به حجم 220 نفر به شیوه نمونه‌‌گیری در‌‌دسترس انتخاب شدند. به منظور گرد‌‌آوری داده‌‌ها از پرسشنامه‌‌های معنا‌‌‌‌ی کار استیگر و همکاران (2012)، فرسودگی شغلی ییلدیریم و سولماز (2020) و حل مسئله باسادر (1999) استفاده شد. داده‌‌ها با آزمون‌ همبستگی پیرسون و مدل‌‌یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش رابطه مستقیم بین متغیرهای معنای شغلی و فرسودگی شغلی و همچنین نقش میانجی مهارت حل مسئله در ارتباط بین معنا‌‌ی شغلی و فرسودگی شغلی در بین پرستاران در دوران اپیدمی کرونا را تأییدکرد (001/0 >p).
نتیجه‌گیری: با افزایش معنا‌‌ی شغلی و ارتقاء مهارت حل مسئله، فرسودگی شغلی در پرستاران را می‌‌توان کاهش داد که این مهم منتج به افزایش سطح کیفیت مراقبت‌‌های درمانی و رضایت‌‌مندی بیماران می‌‌شود.

واژه‌های کلیدی: پرستاران، فرسودگی شغلی، حل مسئله
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: روانپزشکی نظامی
دریافت: 1401/1/19 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10

Nazem M, Rezapour Mirsaleh Y, Aryanpour H. The mediating role of problem-solving skills in the relationship between job meaning and job burnout among nurses. EBNESINA 2023; 25 (2) :47-58