نرجس توکلی کیا ، شهره غدیری ، فاطمه شریفی ، علی نیک‌فرجام ، اعظم‌السادات نیاکان ، مائده ارشدی ، الهه حصاری ، کلثوم علی‌محمدی ، عباس وثوق مقدم
دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاونت بهداشت، گروه بیماری‌های واگیر، تهران، ایران ، nikfarjam1311@yahoo.com
زمینه و اهداف: آگاهی از وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری در آسایشگاه‌ها با هدف دستیابی به درک دقیقی از وضعیت بیماری، کنترل آن در میان گروه‌های در معرض خطر بالای ابتلا و سیاست‌گذاری‌های صحیح الزامی است. با توجه به نبود مطالعه‌ای مشابه در ایران، مطالعه حاضر به بررسی شیوع و روند بروز بیماری کووید-۱۹ در آسایشگاه‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته است.
روش بررسی: در مطالعه مقطعی حاضر داده‌های مورد مطالعه شامل تعداد کل مددجویان سالمند و غیر سالمند، تعداد کارکنان، تعداد موارد جدید بیماری، موارد فوت و تست‌های صورت گرفته به تفکیک کارکنان و مددجویان بود. از روش‌های آماری نظیر تناسب‌های ساده با فاصله اطمینان ۹۵% و نمودارهای خطی جهت آنالیز اطلاعات استفاده شد.
یافته‌ها: شیوع کلی کووید-۱۹ در آسایشگاه‌ها از ابتدای اپیدمی تا اوایل آذرماه سال ۱۳۹۹ برابر با: ۲۶% (۲۷-۲۵: CI۹۵%) بوده است. شیوع در کارکنان برابر با ۲۳.۷% (۲۵-۲۱: CI۹۵%) بود و در مددجویان سالمند و غیر سالمند به ترتیب برابر با ۵۰.۱۶% (۵۲-۴۸: CI۹۵%) و ۹.۳۳% (۱۱-۷: CI۹۵%) به دست آمد. بیشترین تعداد بیماری در آبان ماه اتفاق افتاده بود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌‌رسد الگوی رخداد بیماری در آسایشگاه‌ها متأثر از رخداد بیماری در جمعیت عمومی باشد، اما به دلیل آسیب‌پذیر بودن مددجویان ساکن در آسایشگاه‌ها، جلوگیری از ورود عفونت به درون آسایشگاه‌ها وگسترش آن ضروری بوده و نیازمند برنامه‌ریزی‌های اساسی است.

واژه‌های کلیدی: شیوع، کووید-19، آسایشگاه‌ها
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1401/11/12 | پذیرش: 1402/7/10 | انتشار: 1402/8/17

Ethics code: IR.TUMS.MEDICINE.REC.1400.066