دانشگاه علوم پزشکی ارتش ، emirzaii@alumnus.tums.ac.ir
چکیده: (3328 مشاهده)
مقدمه:در سالهای اخیر تمایل زیادی به مصرف مکملهای تغذیهای آنتیاکسیدانی جهت مهار اثرات مخرب استرسهای اکسیداتیو بهوجود آمده است. لذا در این مطالعه، میزان فنول تام، ظرفیت آنتیاکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکالهای آزاد عصاره متانولی مغز و پوستههای سخت و نرم بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی:برای سنجش میزان فنول تام، ظرفیت آنتیاکسیدان تام و فعالیت پاکسازی رادیکالهای آزاد عصاره به ترتیب از روش فولین،FRAP و DPPH استفاده گردید و نتایج با آنالیز آماری ANOVA و تست تکمیلی توکی آنالیز شد.
یافتهها: میانگین فنول تام و ظرفیت آنتیاکسیدان تام در پوسته نرم بهطور معنیدار بیشتر از پوسته سخت و مغز دانه بوده و در پوسته سخت بیشتر از مغز بود فعالیت پاکسازی رادیکالهای آزاد عصاره در پوسته نرم بهطور معنیدار بیشتر از پوسته سخت و مغز بود ولی بین مغز و پوسته سخت دانه تفاوت آماری مشاهده نگردید.
بحث و نتیجهگیری:بهنظر میرسد که پوستههای نرم و سخت بادام زمینی که بهعنوان ضایعات دور ریخته میشود دارای مقادیر قابل توجهی ترکیبات آنتیاکسیدانی است.
Abouhamzeh B, Mirzaii-Dizgah I, Shargi H. Risk factors for musculoskeletal injuries after basic combat training among Iranian cadets
. EBNESINA 2017; 19 (1) :29-35 URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-424-fa.html
ابوحمزه بهشته، میرزایی دیزگاه ایرج، شرقی حسین. بررسی میزان آنتیاکسیدان عصاره حاصل از مغز، پوست نرم و پوست سخت بادام زمینی
. ابن سينا. 1396; 19 (1) :29-35