[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها







     
 
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 12-4 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر فعالیت بدنی اجباری تردمیل در دوران نوجوانی بر روی علائم افسردگی و فاکتورهای التهابی مغز رت‌های نر بالغ ‌دچار استرس جدایی از مادر
فاطمه سادات ذوالفقاری ، مقصود پیری ، میر جمال حسینی
، mpeeri@iauctb.ac.ir
چکیده:   (3800 مشاهده)
مقدمه: تجربه استرس اولیه در دوران کودکی میتواند اثرات زیان بخشی بر مغز و رفتار در ارتباط با ایجاد افسردگی داشته باشد. همچنین پاسخ‌های ‏ایمنی التهابی در ارتباط با پاتوفیزیولوژی افسردگی گزارش شده‌اند و بسیاری از مطالعات تأثیرات مثبت فعالیت بدنی را در برابر استرس گزارش داده‌اند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر فعالیت بدنی بر روی علائم افسردگی و فاکتورهای التهابی مغز انجام شد.
روش بررسی: در این پژوهش استرس جدایی از مادر بر روی رت به عنوان یک مدل حیوانی معتبر از سختی‌های اولیه زندگی اعمل شد و رت‌ها از روز 2 تا 14 به مدت 180 دقیقه از مادرشان جدا شدند. در روز 28 این آزمودنی‌ها به صورت تصادفی به 4 گروه (کنترل، جدایی از مادر، تمرین اجباری، فلوکستین) تقسیم شدند و به صورت 4 تایی تا روز 28 در قفس‎‎نگهداری شدند‏. در روز 60 رفتارهای شبه افسردگی به وسیله آزمون‌های جعبه بـاز، شنای اجباری، افشانه قندی و ترجیح سوکروز اندازهگیری شد. همچنین بررسی بیان ژن‌های IL­1β و IL-6 در هیپوکامپ با استفاده از Real time–PCR انجام شد.
یافته‌ها: رفتارهای شبه افسردگی متعاقب استرس جدایی از مادر با استفاده از آزمون‌های رفتاری ‏در رت‌ها به دست آمد. فقط در گروه فلوکستین به طور معنی‌دار رفتارهای افسردگی بهبود یافت (05/0>p). افزایش بیان ژن‌های IL­1β و IL-6 در گروه جدایی از مادر دیده شد که در هر دو گروه فلوکستین و تمرین اجباری کاهش بیان این ژن‌های به وجود آمد (05/0>p).
بحث و نتیجه‌گیری: ما دریافتیم که تمرینات اجباری در دوران نوجوانی قادر به تغییر رفتارهای شبه ‏افسردگی نیست با این وجود تمرین اجباری توانست تغییر معنی‌داری در سطوح سلولی و مولکولی ایجاد کند.
 

واژه‌های کلیدی: افسردگی، فعالیت بدنی، اینترلوکین-6، اینترلوکین-1 بتا
متن کامل [PDF 949 kb]   (2108 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1396/10/17 | انتشار: 1396/10/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zolfaghari F, Peeri M, Hosseini M. The effect of adolescent treadmill mandatory exercise on symptoms of depression and brain inflammatory responses following maternal separation stress in mature male rats. EBNESINA 2017; 19 (4) :4-12
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-431-fa.html

ذوالفقاری فاطمه سادات، پیری مقصود، حسینی میر جمال. تأثیر فعالیت بدنی اجباری تردمیل در دوران نوجوانی بر روی علائم افسردگی و فاکتورهای التهابی مغز رت‌های نر بالغ ‌دچار استرس جدایی از مادر. ابن سينا. 1396; 19 (4) :4-12

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-431-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660