:: دوره 12، شماره 2 و 3 - ( تابستان , پاییز 1388 ) ::
جلد 12 شماره 2 و 3 صفحات 15-10 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تیتر آنتی‌بادی سرخک در دانشجویان دانشکده افسری در سال 1387
محمد درویشی* ، محمد مهدی امیدیان ، کامیاب علیزاده ، سعید زارعی ، شوآن شریعتی
مقدمه: سرخک یک عفونت ویروسی شدید است و انسان تنها میزبان طبیعی این ویروس می‌باشد. این مطالعه به بررسی وجود آنتی‌بادی‌های ناشی از واکسیناسیون سرخک می‌پردازد.
روش بررسی: این یک مطالعه مقطعی است که در شهر تهران انجام گرفته است. نمونه‌های خونی از 810 دانشجوی افسری 19 ساله گرفته شد و سپس برای بررسی تیترآنتی‌بادی سرخک از روش ELISA استفاده شد. سپس فرم‌هایی حاوی اطلاعات دموگرافیک، سابقه واکسیناسیون، سابقه بیماری و اطلاعات آزمایشگاهی توسط هر شرکت‌کننده تکمیل گردید.
یافته‌ها: در کل 7/64% از 810 فرد مورد مطالعه در خصوص سرخک دارای سرولوژی مثبت بودند. 50% از شرکت‌کنندگان واکسن سرخک تزریق کرده بودند. یک رابطه معنی‌داری میان تیترآنتی‌بادی سرخک و همه متغیرها وجود دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: آنتی‌بادی ناشی از واکسیناسیون سرخک در طول زمان کاهش می‌یابد و این مسئله توجه بیشتر در خصوص محافظت در برابر بیماری سرخک در جمعیت واکسینه شده را می‌طلبد. با توجه به میزان شیوع سرخک و خطر بیوتروریسم برای نیروهای نظامی، مطالعه خاص واکسیناسیون مجدد برای دانشجویان افسری را پیشنهاد می‌کند.
واژه‌های کلیدی: اپیدمیولوژی، سرخک، واکسیناسیون، پاسخ آنتی‌بادی، تیترآنتی‌بادی
دریافت: 1390/12/17 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13

Darvishi M, Omidian M, Alizadeh K, Zareiy S, Shariati S. Evaluation of the measles antibody titer in military recruits. EBNESINA 2009; 12 (2 and 3) :10-15

درویشی محمد، امیدیان محمد مهدی، علیزاده کامیاب، زارعی سعید، شریعتی شوآن. بررسی تیتر آنتی‌بادی سرخک در دانشجویان دانشکده افسری در سال 1387. ابن سينا. 1388; 12 (2 و 3) :10-15