بررسی اثر مکمل اسید چرب امگا- 3 و تمرین هوازی بر میزان افسردگی زنان چاق
شکوفه یاری ، مرتضی طاهری* ، خدیجه ایران‌دوست
دانشگاه بین المللی امام خمینی، دانشکده علوم اجتماعی،گروه علوم ورزشی ، taheri_morteza@yahoo.com
مقدمه: افسردگی یکی از جنبه‌های زیان‌بار چاقی است که ضرورت پیشگیری و درمان را بیش‌ازپیش برای محققان و مسئولین روشن ساخته است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر مکمل یاری امگا-3 و ورزش هوازی بر افسردگی زنان چاق بود.
روش بررسی: در این مطالعه، تعداد 37 چاق غیرفعال دارای افسردگی خفیف تا متوسط با دامنه سنی 25-40 سال از بین زنان چاق شهرستان کرمانشاه به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب‌شده و به‌صورت تصادفی در چهار گروه تمرینات هوازی + مکمل امگا- 3، مکمل امگا- 3، تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی هشت هفته، هفتهای سه جلسه، به مدت 30-45 دقیقه و شدت70-65% حداکثر ضربان قلب اجرا شد. مقدار مصرف روزانه مکمل امگا-3، 2000 میلی‌گرم بود. همچنین برای اندازه‌گیری میزان افسردگی نیز پرسشنامه افسردگی بک قبل از شروع و پس از هشت هفته توسط شرکت‌کنندگان تکمیل گردید.
یافته‌ها: در هر سه گروه تجربی نیز افسردگی بهبود معناداری را نشان داد (05/0≥p). گروه هوازی و گروه هوازی+مکمل بهبود معنادارتری را نسبت به گروه مکمل ازنظر افسردگی نشان دادند (05/0p).
بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد به کار بردن مکمل اسید چرب امگا- 3 و تمرین هوازی در ترکیب با یکدیگر باعث بهبود افسردگی زنان چاق گردد و بتوان از آن در کنار سایر برنامه‌های تمرینی دیگر استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: اسید چرب امگا- 3، تمرین هوازی، چاقی، افسردگی
دریافت: 1396/7/18 | انتشار: 1397/4/24

Yari S, Taheri M, Irandoust K. The effect of omega-3 fatty acid supplementation and aerobic exercise on the depression of obese women. EBNESINA 2018; 20 (2) :30-35

یاری شکوفه، طاهری مرتضی، ایران‌دوست خدیجه. بررسی اثر مکمل اسید چرب امگا- 3 و تمرین هوازی بر میزان افسردگی زنان چاق. ابن سينا. 1397; 20 (2) :30-35