دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، aakhond@ut.ac.ir
چکیده: (755 مشاهده)
زمینه و اهداف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایعترین پاتوژنهای قابل انتقال از موادغذایی به انسان است که به مراتب از غذاهای بیمارستانی بیشتر جداسازی شده است و در بروز مسمومیتهای غذایی نقش بسیار مهمی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع سوشهای استافیلوکوکوساورئوس جداسازی شده از نمونههای گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها در یکی از بیمارستانهای نظامی شهر تهران انجام شد. روش بررسی: تعداد 122 نمونه گاواژ مورد استفاده در این مطالعه، در اتاق مخصوص تهیه این نوع غذا و تحت نظارت کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان در فاصله زمانی سه ساعت یکبار، فرموله و جمعآوری شد. نمونههای گاواژ به آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان منتقل شد و با استفاده از روشهای کشتمیکروبی و آزمونهای بیوشیمیایی، جهت تعیین میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ادامه جهت تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها از روش (دیسک دیفیوژن) دیسکگذاری در محیط مولر هینتون آگار استفاده شد.
یافتهها: از بین 122 نمونه مورد مطالعه تعداد 20 نمونه (39/16%) به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. جدایههای موردمطالعه به ترتیب نسبت به آنتیبیوتیکهای باسیتراسین (100%)، کوآموکسیکلاو (60%)، سفوکسیتین (45%)، آمپیسیلین (35%)، اریترومایسین (20%)، آمیکاسین (20%) و تتراسیکلین (15%) مقاوم بودند.
نتیجهگیری: آلودگی گاواژ تولید شده در این مرکز درمانی را به سوشهای استافیلوکوکوساورئوس و همچنین وجود مقاومت آنتیبیوتیکی درجدایهها را تأیید مینماید که میتوانند به عنوان تهدیدی برای سلامت بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مورد مطالعه، تلقی گردد.
Ghobadi O, Sharifan A, Pesarakloo V, Rafei Tabrizi A, Alizadeh Y, Amjad V et al . Investigation the prevalence of Staphylococcus aureus strain isolated from the foods of patients’ gavage samples and determination of their antibiotic resistance patterns in a military hospital in Tehran. EBNESINA 2022; 24 (4) :20-30 URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-905-fa.html
قبادی امید، شریفان انوشه، پسرکلو ویدا، رفیعی تبریزی عطاء الله، علیزاده یلدا، امجد وحید و همکاران.. بررسی شیوع سوشهای استافیلوکوکوساورئوس جداسازی شده از نمونههای غذای گاواژ بیماران و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها در یک بیمارستان نظامی در تهران. ابن سينا. 1401; 24 (4) :20-30