[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها








     
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای آنتی‌بیوتیک

دکتر کامبیز قاضی‌زاده،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده

آنتی‌بیوتیک‌ها از پر مصرف‌ترین گروه‌های دارویی هستند. با عنایت به شرایط ویژه و حساس پرواز، آگاهی از امکان مصرف این داروها حین انجام وظایف پروازی ضروری به‌نظر می‌رسد، این مطلب پس از معرفی اجمالی انواع مختلف این گروه دارویی در دو بخش نظامی و غیرنظامی بررسی شده است. در بخش نظامی: نیروی هوایی کانادا پیشنهاد کرده که با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها حداقل به‌مدت ۴ روز کادر پروازی گراند شوند که هم فاز حاد عفونی بیماری طی شود و هم عوارض حاد ناشی از مصرف دارو مشخص شود و در صورت عدم وجود این موارد فرد می‌تواند به پرواز برگردد. در درمان‌های سرپایی و مصرف طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک‌ها پیشنهاد شده که فرد پروازی حداقل به مدت یک هفته تحت نظر گرفته شود. همچنین مصرف مینوسیکلین به‌دلیل شیوع بالای عوارض تعادلی ممنوع بوده و در مورد سایر آنتی‌بیوتیک‌هایی که امکان ایجاد این عارضه را دارند سؤال دقیق در این زمینه پیش از بازگشت به پرواز ضروری است. آنتی‌بیوتیک‌های موضعی نیازی به گراندی ندارند. در اسهال مسافرین پروفیلاکسی معمول توصیه نمی‌شود اما استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف مانند سیپروفلوکساسین ممکن است در تسریع بهبودی مفید باشد. همچنین در درمان‌های پیشگیرانه مالاریا در مناطق مالاریا خیز، کادر پروازی باید برای ۲۴ ساعت اولیه پس از مصرف کلروکین گراند شوند. در مناطق مقاوم به کلروکین داکسی‌سیکلین توصیه می‌شود و مفلوکین به‌دلیل عوارض بالقوه عصبی-شناختی توصیه نمی‌شود. در بخش غیرنظامی: FAA مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت عدم وجود عوارض جانبی پس از ۴۸ ساعت مصرف روی زمین و یا استفاده قبلی و عدم وجود هر گونه عارضه جانبی در کارکنان پروازی مجاز دانسته است. همچنین عدم تداخل بیماری با ایمنی پرواز باید مدنظر قرار گیرد. لازم به‌ذکر است تصمیم‌گیری در مورد امکان مصرف این داروها با توجه به شرایط بالینی فرد، بیماری و شغل پروازی به‌عهده پزشک هوایی می‌باشد.

هادی پورجعفر، رضا قاسم‌نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۹ )
چکیده

مقدمه: استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای کنترل و پیشگیری بیماری‌ها سالانه هزینه‌های بسیار بالایی را می‌طلبد و استفاده مداوم از آنها باعث مقاومت دارویی می‌شود، از طرف دیگر از نظر بهداشت انسانی نیز مسئله باقیمانده دارویی در محصولات غذایی مطرح بوده و گزارشاتی نیز از برخی بیماری‌ها وجود دارد که آنتی بیوتیک‌ها جوابگوی درمان آنها نمی‌باشند لذا ایجاد رقابت باکتریایی با استفاده از پروبیوتیک‌ها، استراتژی جدیدی به منظور سلامت، پیشگیری و درمان عفونت‌ها بویژه عفونت‌های گوارشی و ادراری تناسلی می‌باشد. هدف از این مطالعه مروری بر نقش مهم پروبیوتیک‌ها بعنوان جایگزین مناسب آنتی‌بیوتیک‌ها برای مقابله با بیماری‌های عفونی می‌باشد.

روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مروری می‌باشد که بر پایه اطلاعات جمع‌آوری شده از کتب و مقالات معتبر مرتبط با موضوع انجام گرفته است.

یافته‌ها: سویه‌های لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم به علت اثرات مفیدی که در سلامت انسان و دام دارند و نیز بعلت داشتن خاصیت ویژگی غیربیماری‌زا و دارای اثرات مفید در روند تولید محصولات پروبیوتیک مورد قبول عام واقع شده‌اند. این دسته از پروبیوتیک‌ها با مکانیسم‌های پرگنه‌سازی، ترشح پراکسیدهیدروژن، تولید اسیدلاکتیک و کاهش pH، باعث پیشگیری و درمان بسیاری از عوامل عفونی در بدن انسان می‌شوند. برخی از سویه‌های پروبیوتیک بطور موقت در دستگاه گوارش مستقر شده و این استقرار موقت باعث افزایش میزان IgA و گاما انتروفرون می‌گردد.

بحث و نتیجه‌گیری: پروبیوتیک‌ها بعنوان یکی از جدیدترین و مؤثرترین فرآورده‌های هدفمند می‌باشند که هم بصورت محصولات غذایی فرآویژه و هم بصورت داروهای هدفمند در انسان و پرورش دام مورد استفاده قرار می‌گیرند و بعنوان جایگزین مناسب آنتی‌بیوتیک‌ها و محرک‌های رشد معرفی می‌شوند.


فاطمه تیموری، ویدا پسرکلو، حسین غفوریان، مرتضی کاشفی الاصل،
دوره 19، شماره 2 - ( 4-1396 )
چکیده

مقدمه: آنتی‌بیوتیک‌ها جزء آلاینده‌های مهم محیط‌های آبی به شمار می‌روند. در مطالعه حاضر کارایی فرایند اکسیداسیون پیشرفته فنتون برای حذف آنتی‌بیوتیک‌های سیپروفلوکساسین و آمپی‌سیلین مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: این تحقیق در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته در یکی از بیمارستان‌های نظامی انجام شد. میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) و بیوشیمیایی (BOD) فاضلاب، جامدات معلق مایع مخلوط (MLSS) و جامدات معلق فرار مایع مخلوط (MLVSS)، در فصل زمستان و تابستان و بهار و همچنین عملکرد فرایند لجن فعال و اکسیداسیون فنتون در حذف BOD، COD و آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین و سیپروفلوکساسین مورد بررسی قرار گرفت. تأثیر تغییرات pH، پراکسید هیدروژن و Fe2+ بر کارایی حذف آنتی‌بیوتیک‌ها در فرایند فنتون نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که COD ورودی به تصفیه خانه در فصل زمستان و تابستان دارای کیفیت مشابهی بود. بیشترین BOD در اواخر فصل زمستان و کمترین میزان آن در اوایل فصل بهار بود. بیشترین راندمان حذف آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین با 66% توسط فرایند لجن فعال در اوایل فصل بهار مشاهده شد. راندمان حذف برای آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین تا حدودی برابر با آمپی‌سیلین بود. راندمان حذف آنتی‌بیوتیک‌های سیپروفلوکساسین و آمپی‌سیلین توسط فرایند فنتون به ترتیب برابر 82% و 80% بود. شرایط بهینه برای هرکدام از پارامترها تعیین شد.در فرایند فنتون، pH بهینه برابر 5/3، غلظت Fe2+ و پراکسید هیدروژن به ترتیب برابر 7/0 و 45/0 میلی مول بر لیتر و زمان ماند 1 ساعت تعیین شد. نسبت بهینه H2O2/Fe2+ برابر 64/0 به دست آمد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرایند فنتون، فرایند مناسبی در حذف آنتی‌بیوتیک‌های سیپروفلوکساسین و آمپی‌سیلین از فاضلاب است.
 


صفحه 1 از 1     

ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4710