[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها








     
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای اختلال وسواس جبری

کاظم خرم دل، سجاد رشید، اوشا برهمند، عباس ابوالقاسمی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: وجود ابزاری معتبر و پایا که بتواند اختلال وسواس ذخیره‌ای را به صورت مستقل مورد سنجش بالینی قرار دهد ضروری به نظر می‌رسد. هدف این مقاله بررسی ویژگی‌های روان سنجی ابزار تشخیصی نیمه ساختار یافته اختلال وسواس ذخیره‌ای در نمونه بالینی است.
روش بررسی: روش کلی پژوهش از نوع هنجاریابی است. بدین منظور 122 نفر شامل 34 بیمار وسواس بیمار ذخیره‌ای، 38 بیمار وسواس جبری از چند مرکز درمانی نظامی در شهر شیراز و 50 نفر از جمعیت بهنجار کارکنان نظامی به صورت هدفمند انتخاب شده و پرسشنامه‌های پژوهش را تکمیل کردند. داده‌ها توسط شاخص‌های آمار توصیفی، تحلیل عاملی تأییدی، تحلیلی تابع تمایز، پایایی کرونباخ و آزمون -بازآزمون و با استفاده از نرم افزار‌های SPSS و AMOS Graphic تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل پایایی نشان داد مقادیر آلفای کرونباخ برای عامل اصلی پرسشنامه درجه‌بندی وسواس رفتار ذخیره‌ای معادل 803/0 است. همبستگی درون گویه‌ای نیز برای سؤالات در دامنه 65/0 تا 79/0 به دست آمد. ضرایب همبستگی به منظور بررسی پایایی آزمون - بازآزمون (بازه زمانی 2 هفته‌ای) مناسب و مطلوب بود. یافته‌های تحلیل تأییدی جهت بررسی روایی سازه حاکی از این بود که هر پنج گویه دارای بار عاملی بالا با عامل کلی هستند. نتایج تحلیل تابع تمایز نیز به منظور بررسی روایی تشخیصی نشان داد این پرسشنامه می‌تواند گروه دارای وسواس ذخیره را به طور معناداری از دیگر گروه‌ها تمیز دهد. مقادیر نقطه برش بهینه نیز برای عامل کلی معادل 17 به دست آمد.
بحث و نتیجه‌گیری: پرسشنامه سنجش رفتار ذخیره‌ای، ابزاری معتبر و پایا در نمونه بالینی ایرانی است. این ابزار می‌تواند در بررسی‌های بالینی، ارزیابی و تشخیص، سنجش نتایج درمانی و براورد شیوع اختلال در جمعیت بهنجار مورد استفاده قرار گیرد.
 



صفحه 1 از 1     

ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4704