[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها








     
 
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای خانواده درمانی

سارا جوادی، محسن گل پرور، راضیه ایزدی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: افسردگی و اضطراب از متغیرهایی هستند که سلامت روانی نوجوانان را تضعیف می‌کند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی درمان غیرفعالسازی حالت خانواده محور، درمان شناختی-رفتاری و درمان پذیرش و تعهد بر افسردگی و اضطراب نوجوانان دختر اجرا شد.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمهآزمایشی و طرح پژوهش، چهارگروهی در سه مرحله پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری دو ماهه بود. از میان مادران ۱۲۰ نوجوان دختر ۱۴ تا ۱۸ ساله در شهر اصفهان در تابستان ۱۳۹۸، مادران ۶۰ نوجوان بر مبنای ملاکهای ورود و خروج انتخاب و در سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل، هر گروه ۱۵ نفر گمارده شدند. پرسشنامه‌های افسردگی کواس و اضطراب کتل مورد استفاده قرار گرفت. سه گروه درمان غیرفعالسازی حالت خانواده محور، شناختی-رفتاری و پذیرش و تعهد طی ۱۰ جلسه تحت درمان قرار گرفتند. دادهها از طریق تحلیل واریانس اندازههای تکرار شده و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که در افسردگی و اضطراب، بین درمان‌های غیرفعالسازی حالت خانواده محور، شناختی-رفتاری و پذیرش و تعهد با گروه کنترل تفاوت معنادار وجود دارد (۰۱/۰>p). همچنین بین سه درمان با یکدیگر در افسردگی تفاوت معناداری وجود ندارد، ولی در اضطراب بین درمان غیر فعال‌سازی حالت خانواده محور با درمان شناختی-رفتاری تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰>p).
بحث و نتیجهگیری: این پژوهش نشان داد درمان‌های غیرفعالسازی حالت خانواده محور، شناختی-رفتاری و پذیرش و تعهد از زمره درمانهایی هستند که میتوانند افسردگی و اضطراب نوجوانان دختر را درمان کنند.

زینب هوشمند، حسن میرزاحسینی، مجید ضرغام‌حاجبی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و اهداف: سازگاری اجتماعی شامل سازگاری فرد با محیط اجتماعی خود است که این سازگاری ممکن است با تغییر دادن خود و یا محیط به دست آید. هدف این تحقیق مقایسه میزان اثربخشی مشاوره فردی مبتنی بر شفقت درمانی با مشاوره خانواده درمانی مبتنی بر نظام عاطفی بوئن بر سازگاری اجتماعی دختران افسرده نوجوان بود.
روش بررسی: در این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری همراه با گروه گواه از بین دختران ۱۷­۱۴ ساله محصل در مدارس دولتی شهر تهران، تعداد ۳۰ نفر به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و یک گروه گواه تقسیم شدند. پرسشنامه سازگاری اجتماعی بل (۱۹۶۱) در چهار نوبت (پیش‌آزمون، پس‌آزمون، پیگیری دوم ماهه، پیگیری شش ماهه) توسط گروه نمونه تکمیل شد. پس از گردآوری داده با آزمون آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد هر دو مشاوره فردی مبتنی بر شفقت درمانی و خانواده درمانی مبتنی بر نظام عاطفی بوئن بر کاهش ناسازگاری دختران نوجوان مؤثر بود (۰,۰۰۱>p). همچنین نتایج حاکی از این بود که در گروه مشاوره فردی نسبت به خانواده درمانی، میزان ناسازگاری و مؤلفه‌های آن به طور معناداری کاهش یافته است (۰.۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: با توجه به آنچه بیان شد نتیجه تحقیق نشان داد مشاوره فردی مبتنی بر شفقت درمانی نسبت به خانواده درمانی مبتنی نظام عاطفی بوئن بر سازگاری اجتماعی دختران اثربخش‌تر بود.


صفحه 1 از 1     

ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4710