تأثیر 8 هفته تمرین هوازی همراه با مصرف بادام درختی در مردان با چربی خون بالا
محمدرضا الموری* ، محمدرضا رمضان پور ، صابر ساعدموچشی
مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ، physical2012@yahoo.com

مقدمه‌: بیماریهای قلبی عروقی از علل اصلی ناتوانی و مرگ و میر در سطح جهان هستند که شیوع آنها در ایران نیز رو به افزایش است. پژوهش حاضر به بررسی اثر مکمل عصاره بادام درختی همراه با فعالیت هوازی بر نیمرخ لیپیدی در مردان با چربی خون بالا می‌پردازد.

روش بررسی: در طرح نیمه تجربی 48 مرد 5 ±40 ساله به صورت کاملاً تصادفی در چهار گروه 1) تمرین هوازی، 2) تمرین هوازی همراه با مصرف بادام، 3) مصرف بادام و 4) کنترل تقسیم شدند. گروه 2 و 3 روزانه به مقدار 60 گرم مغز بادام به مدت 56 روز مصرف کردند. فعالیت ورزشی هوازی به مدت 8 هفته با یا بدون مصرف بادام انجام شد. نمونه‌های خونی طی دو مرحله (پیش و پس از دوره تحقیق) از افراد اخذ گردید. نیمرخ لیپیدی با روش اسپکتروفتومتر بررسی شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی LSD بررسی شد.

یافته‌ها: مصرف 8 هفته مکمل بادام همراه با فعالیت ورزشی تأثیر معنی‌داری بر نیمرخ لیپیدی پایه داشت (05/0p≤). نیمرخ لیپیدی در گروه‌های بدون فعالیت ورزشی تفاوت معناداری نداشتند (05/0p>).

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت که مصرف 8 هفته مکمل بادام همراه با فعالیت ورزشی هوازی تأثیر بیشتری بر نیمرخ لیپیدی مردان میانسال دارد.

واژه‌های کلیدی: تمرین هوازی، بادام، هایپرلیپیدمی، مردان
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: طب رزم
دریافت: 1394/7/15 | پذیرش: 1395/5/24 | انتشار: 1395/5/24

Almori M, Ramezanpour M, Saedmocheshi S. Effect of eight weeks aerobic exercise combined with consumption of almond in men with elevated blood lipids. EBNESINA 2016; 18 (2) :26-31