[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها








     
 
..
:: دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 66-61 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید شیر کاکائوی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده به عنوان محصول فراویژه جهت استفاده در شرایط رزم
رضا قاسم نژاد ، ودود رضویلر* ، کیانوش خسروی دارانی
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده تخصصی دامپزشکی ، vrazavi@ut.ac.ir
چکیده:   (3918 مشاهده)

مقدمه:  محصولات شیری پروبیوتیک با ویژگی‌های ارزشمند تغذیه‌ای ودرمانی، از موضوعات مهم حال حاضر عرصه تغذیه و پزشکی هستند. هدف این مطالعه تولید شیر کاکائوی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده بود.

روش بررسی: در این مطالعه باکتری‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدیوباکتریوم انیمالیس به‌صورت آزاد و ریزپوشانی شده به داخل شیرکاکائو تزریق شدند. برای ریزپوشانی کردن از آلژینات سدیم و نشاسته مقاوم با روش اکستروژن استفاده شد.  تغییرات شمار باکتری‌ها و مقبولیت حسی نمونه‌ها طی 21 روز نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با ایجاد شرایط شبیه‌سازی شده معدی روده‌ای میزان زنده‌مانی باکتری‌ها در محصول بررسی گردید.

یافته‌ها: در محصول شیر کاکائو و در شرایط شبیه‌سازی شده معدی روده‌ای میزان زنده‌مانی باکتری‌های ریزپوشانی شده در تمام شرایط، به‌طور معنی‌داری بیشتر از باکتری‌های آزاد بود (05/0>p).

بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس ارزیابی حسی و فیزیکوشیمیایی انجام شده، می‌توان محصول شیر کاکائوی حاوی باکتری ریزپوشانی شده لاکتوباسیلوس کازئی با زمان ماندگاری 6 روز و باکتری بیفیدیوباکتریوم انیمالیس با زمان ماندگاری 9 روز تولید نمود. استفاده از این قبیل محصولات در شرایط رزم با توجه نقش مهم آنها در پیشگیری از بیماری‌ها و تقویت سیستم ایمنی پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس کازئی، بیفیدوباکتریوم، ریزپوشانی، پروبیوتیک‌ها
متن کامل [PDF 480 kb]   (1641 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |
دریافت: 1394/9/9 | ویرایش نهایی: 1395/9/13 | پذیرش: 1394/10/23 | انتشار: 1395/4/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghasemnezhad R, Razavilar V, Khosravi Darani K. Producing of chocolate milk containing microencapsulated probiotic bacteria as a functional food for use in time of war. EBNESINA 2016; 18 (1) :61-66
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-357-fa.html

قاسم نژاد رضا، رضویلر ودود، خسروی دارانی کیانوش. تولید شیر کاکائوی حاوی باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده به عنوان محصول فراویژه جهت استفاده در شرایط رزم. ابن سينا. 1395; 18 (1) :61-66

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-357-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4704