:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
ابراهیم برارپور ، ولی الله دبیدی روشن ، افشین فیاض موقر
دانشگاه مازندران ، v.dabidiroshan@yahoo.com
مقدمه‌: آمادگی جسمانی مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی نیروهای نظامی بوده و یکی از عوامل تعیین کننده در کارآیی و عملکرد این نیروها است. هدف از این تحقیق پایش وضعیت ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان افسری نیروی زمینی ارتش و ارائه نورم ملی بود.
روش بررسی: آزمودنی‌های پژوهش 3000 نفر از دانشجویان 18 تا 22ساله سال اول تا سوم (از هر سال 1000 نفر) دانشگاه افسری امام علی(ع) بودند که با نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب شدند. ابتدا قد، وزن و ترکیب بدنی آزمودنیها اندازهگیری شد، سپس آزمودنیها آزمونهای آمادگی جسمانی (دراز و نشست، شنای سوئدی، بارفیکس، و دویدن 2 مایل) و حرکتی (دوی 9×4 متر چابکی و دوی 60 متر سرعت) را انجام دادند. برای مقایسه ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دانشجویان از تحلیل واریانس یکطرفه، آزمونهای تعقیبی شفه و تامهن و برای تعیین رابطه بین ترکیب بدنی با آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین میانگین شاخصهای ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی و حرکتی دانشجویان سال‌های اول، دوم و سوم تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0>p). همچنین بین ترکیب بدنی و آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی دانشجویان سالهای اول، دوم و سوم نیروی زمینی ارتش ارتباط قوی وجود نداشت.
بحث‌ و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، دانشجویان افسری از نظر شاخصهای ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی و آمادگی حرکتی امتیاز مناسبی را کسب نمودند که نشان دهنده موفقیت دانشگاه در این بخش است.

واژه‌های کلیدی: ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی، آزمون‌های ورزشی، نظامیان
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |
دریافت: 1396/3/16 | پذیرش: 1396/11/28 | انتشار: 1396/11/28

bararpour E, Dabidi Roshan V, fayyaz A. Monitoring of Army cadet's body composition, physical and motion fitness, and establishing national norms. EBNESINA 2017; 19 (4) :13-21