امید مرادی مقدم ، محمد نیاکان لاهیجی ، مهشید طالبی طاهر ، علی سرمست صمیمی ، عبادالله شیری ملک آباد ، حمید بابایی چگینی
دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی، گروه بیهوشی، تهران، ایران ، m.niakan48@gmail.com
زمینه و اهداف: عفونت‌های میکروبی یکی از علل اصلی مرگ در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها است. هدف از این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژی عفونت‌های میکروبی در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان رسول اکرم شهر تهران طی سال‌های 1395 تا 1397 بود.
روش بررسی: یک مطالعه گذشته‌نگر بر روی 1150 بیمار بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان رسول اکرم تهران طی سال‌های 1395 تا 1397 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از پرونده‌های پزشکی بیماران بستری شده استخراج شد و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از مجموع 1150 بیمار، 641 نفر (7/55%) مرد بودند. میانگین مدت زمان بستری بیماران مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی در بخش مراقبت‌های ویژه 6/7±18 روز بود. شایع‌ترین عامل ایجاد کننده عفونت بیمارستانی، کلبسیلا پنومونیه بود. بیشترین میزان فراوانی فوت بیماران مربوط به آسنتوباکتر بود. همچنین دیگر یافته‌های مطالعه نشان داد که بین فوت و ترخیص بیماران مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی با جنسیت، نوع ارگانیسم، سن و طول مدت بستری بیماران رابطه مستقیم معنادار وجود دارد (05/0>p). یافته‌های مطالعه نیز نشان داد عفونت به طور قابل توجهی با مرگ همراه بود (7/39%).
نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌‌دهد که متغیرهای جنسیت، سن، نوع ارگانیسم و طول مدت بستری می‌‌توانند به عنوان عوامل خطر برای مرگ بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه باشند. لذا سیاست‌های پیشگیری و کنترل عفونت‌های بیمارستانی باید بر روی این متغیرها متمرکز گردد.

واژه‌های کلیدی: عفونت‌های بیمارستانی، عفونت باکتریایی، بخش مراقبت‌های ویژه
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1401/7/17 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10

Moradi Moghaddam O, Niakan Lahiji M, Talebi-Taher M, Sarmast Samimi A, Shiri Malekabad E, Babaee Chegini H. Epidemiology of microbial infections in the intensive care unit of Rasoul Akram Hospital in Tehran during 2016-2018. EBNESINA 2023; 25 (2) :15-23