:: دوره 13، شماره 3 و 4 - ( پاییز و زمستان 1389 ) ::
جلد 13 شماره 3 و 4 صفحات 11-4 برگشت به فهرست نسخه ها
سیدحسین سلیمی ، اسفندیار آزاد مرزآبادی ، محمد عابدی درزی
مقدمه: ضرورت توجه به سلامت روانی نیروهای نظامی یک امر بدیهی و آشکار بوده و به همان میزان که سلاح و تجهیزات و تاکتیک‌های نظامی برای نبرد ضروری می‌باشد، تأمین بهداشت روانی و سلامت روانی نیروهای رزمنده نیز امری اجتناب‌ناپذیر است. بر این اساس پژوهش حاضر می‌کوشد تا وضعیت سلامت روانی و رابطه آن با فرسودگی شغلی و رضایت از زندگی را مورد بررسی قرار دهد.
روش بررسی: تحقیق حاضر یک مطالعه‌ مقطعی به شیوه همبستگی روی 250 نفر از کارکنان یک دانشگاه نظامی، با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انجام شده است. ابزار مورد تحقیق پرسشنامه سلامت روان (SCL90)، پرسشنامه فرسودگی شغلی و پرسشنامه رضایت از زندگی(SWLS) می‌باشد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه، بین وضعیت تأهل و سوالات اضافی، روان‌پریشی، ترس‌مرضی، پرخاشگری، اضطراب، افسردگی، وسواس – اجبار و شکایات جسمانی رابطه معنی‌داری وجود دارد (0/05>p). بین افکار پارانوئید، حساسیت در روابط بین فردی و وضعیت تأهل رابطه معنی‌داری وجود نداشت .یافته‌ها نشان داد با توجه به سطح معنی‌داری متغیرها بین نوع درجه و سوالات اضافی، روان‌پریشی، ترس مرضی، پرخاشگری، اضطراب، افکار پارانوئید، حساسیت در روابط بین فردی، افسردگی، وسواس- اجبار و شکایات جسمانی رابطه معنی‌داری وجود دارد(0/001>p). بر اساس یافته‌ها، بین رضایت از زندگی و سلامت روانی رابطه معنی‌داری وجود دارد (0/001>p).
بحث و نتیجه‌گیری: سلامت روانی افراد رابطه معنادار با فرسودگی شغلی و رضایت از زندگی آنها دارد.
واژه‌های کلیدی: سلامت روان، فرسودگی شغلی، رضایت از زندگی، نیروی نظامی، SCL-90
دریافت: 1390/12/16 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13

Salimi H, Azad marzabadi E, Abedi M. Determining the mental health condition and its correlation with job burnout and life satisfaction in a military university personnel. EBNESINA 2010; 13 (3 and 4) :4-11

سلیمی سیدحسین، آزاد مرزآبادی اسفندیار، عابدی درزی محمد. بررسی وضعیت سلامت روانی و رابطه آن با فرسودگی شغلی و رضایت از زندگی در کارکنان یک دانشگاه نظامی در سال 1389. ابن سينا. 1389; 13 (3 و 4) :4-11