[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها







     
 
..
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 37-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف گلوکز بر سطوح چربی، انسولین، فیبرینوژن خون و ویسکوزیته پلاسما به دنبال یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی
اسیه عباسی دلویی
آمل، ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، گروه فیزیولوژی ورزشی ، abbasi.daloii@gmail.com
چکیده:   (4343 مشاهده)

مقدمه‌: تأثیر فعالیت بدنی بر عوامل خونی و دستگاه هماتولوژیک به خوبی ثابت شده است. هدف این مطالعه، بررسی اثر مصرف گلوکز بر سطوح چربی، انسولین، فیبرینوژن خون و ویسکوزیته پلاسما به دنبال یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی بود.

روش ‌بررسی: 16 مرد جوان دانشگاهی با میانگین سنی 3/2±8/21 سال انتخاب و به‌طور تصادفی به دو گروه گلوکز و دارونما تقسیم شدند. آزمودنی‌ها فعالیت دویدن یک مایل با شدت 75% حداکثر ضربان قلب را در سه نوبت متوالی با وهله‌های استراحت سه دقیقه‌ای بین هر وهله انجام دادند. آزمودنی‌های گروه گلوکز، مقدار 5/1 گرم گلوکز و آزمودنی‌های گروه آب نیز حجم برابری از محلول (مقدار 5/3 میلی‌لیتر آب به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) دریافت کردند. نمونه خون برای اندازه‌گیری شاخص‌های هماتولوژیک، مقاومت به انسولین و نیمرخ لیپیدی در زمان‌های قبل از فعالیت، 30، 60 و90 دقیقه بعد از فعالیت از آزمودنی‌ها جمع‌آوری شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد مقادیر گلوکز پلاسما بعد از فعالیت در دو گروه نسبت به سطح پایه تغییر معنی‌داری نداشت (671/0=p). همچنین تفاوتی بین دو گروه در سطح گلوکز مشاهده نشد (05/0p≤). مقادیر انسولین و مقاومت به انسولین در گروه گلوکز بعد از فعالیت نسبت به سطح پایه و همچنین نسبت به گروه دارونما افزایش معناداری داشت (001/0=p). همچنین مقادیر فیبرینوژن و ویسکوزیته پلاسما بعد از فعالیت در هر دو گروه کاهش یافت (001/0>p). نیمرخ لیپیدی بعد از فعالیت و مصرف گلوکز نسبت به سطح پایه تغییر نکرد همچنین تفاوتی بین دو گروه در نیمرخ لیپیدی مشاهده نشد (05/0p≤).

بحث‌ و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد انجام فعالیت ورزشی با مداخله مصرف گلوکز سبب تغییرات مطلوبی در برخی عوامل رئولوژیک می‌شود. این تغییرات مطلوب می‌تواند در پیشگیری از عوامل خطرزای قلبی عروقی مفید واقع شود.

واژه‌های کلیدی: کلمات کلیدی: گلوکز، فیبرینوژن، ویسکوزیته خون، فعالیت هوازی
متن کامل [PDF 774 kb]   (1316 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1395/2/18 | پذیرش: 1395/12/22 | انتشار: 1395/12/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbassi Daloii A. The effect of glucose consumption on lipid levels, insulin, blood fibrinogen, and plasma viscosity after a session of aerobic exercise in young college men. EBNESINA 2016; 18 (4) :31-37
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-407-fa.html

عباسی دلویی اسیه. اثر مصرف گلوکز بر سطوح چربی، انسولین، فیبرینوژن خون و ویسکوزیته پلاسما به دنبال یک جلسه فعالیت هوازی در مردان جوان دانشگاهی . ابن سينا. 1395; 18 (4) :31-37

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-407-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660