تهران، ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی ، a.sharifan.s.t@gmail.com
چکیده: (2131 مشاهده)
فرایند بسته بندی مرحلهای ضروری برای حفظ خصوصیات ارگانولپتیک، تغذیهای و بهداشتی موادغذایی از زمان تولید تا مصرف است. تجمع انواع مواد غیرقابل تجزیه به خصوص بقایای انواع مختلف مواد بسته بندی در طبیعت سبب شده که در سالهای اخیر استفاده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر به شدت مورد توجه قرارگیرد؛ همچنین اهمیت علمی نانوکامپوزیتها به دلیل خواص بهبود یافته آنها در حال افزایش است. نانو کامپوزیتهای پایه پلیمری به دلیل مزایایی چون خواص پیشرفته مکانیکی، حرارتی، ویژگیهای نفوذ ناپذیری، مقاومت در برابر خوردگی و کم هزینه بودن به طور گسترده در فناوریهای مدرن استفاده میشوند. در تحقیق حاضر، مروری بر انواع ترکیبات بستهبندی و نانوفیلرهای کاربردی که نسل جدیدی از بستهبندی مواد غذایی آماده مصرف هستند، به منظور بهره مندی از ویژگیهای این سیستم در حفظ کیفیت جیرههای غذایی فردی که امری اجتناب ناپذیر است، پرداختیم.
Talebzadeh S, Sharifan A. Development of nanotechnology to improve the capability of maintaining critical and operational rations. EBNESINA 2018; 20 (3) :55-67 URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-612-fa.html
طالب زاده سیما، شریفان انوشه. پیشرفت نانوتکنولوژی در جهت بهبود قابلیت نگهداری جیرههای حیاتی و عملیاتی
. ابن سينا. 1397; 20 (3) :55-67