:: دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
اثر دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی و نیمرخ لیپیدی دانشجویان نظامی
ابراهیم برارپور ، میثم چاله چاله ، سعید میرزایی
کارشناسی ارشد، دانشگاه مازندران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، بابلسر، ایران ، eb.physio61@hotmail.com
مقدمه‌: افراد نظامی به تمرینات استقامتی برای افزایش آمادگی جسمانی و سلامت در شغل خود نیاز دارند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی و نیمرخ لیپیدی دانشجویان نظامی بود.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، 24 نفر از دانشجویان سال دوم دانشگاه افسری، به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی‌ها ابتدا 15 دقیقه گرم کرده و سپس آزمون استقامت عضلانی را انجام دادند (پیش آزمون) و نتایج ثبت گردید. بعد از 2 روز آزمودنی‌ها به آزمایشگاه مراجعه کردند و برای ارزیابی سطح نیمرخ لیپیدی (کلسترول، تری‌گلیسرید، LDL و HDL) خون‌گیری انجام شد. سپس گروه تجربی 8 هفته برنامه تمرین آموزش تکاوری را انجام دادند. برای جمع‌آوری داده‌ها در پس آزمون، آزمودنی‌ها مجدداً آزمون مورد نظر را انجام دادند و دوباره خون‌گیری انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تی مستقل در سطح معنی‌داری کمتر از 05/ 0 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد 8 هفته دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی دانشجویان نظامی تأثیر معنی‌داری نداشت. همچنین دوره آموزش تکاوری بر کلسترول، تری‌گلیسرید، LDL و HDL دانشجویان نظامی تأثیر معنی‌داری نداشت.
بحث‌ و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر به‌نظر می‌رسد برای اثربخشی برنامه‌های بهبود آمادگی بدنی و سلامت دانشجویان نظامی باید تغییراتی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: فعالیت ورزشی، برنامه تمرینی، دانشجویان، نظامیان
دریافت: 1397/5/3 | پذیرش: 1397/10/16 | انتشار: 1397/10/16

Barapour E, Chale chale M, Mirzaei S. The effect of ranger training on muscular endurance and lipid profile in military students. EBNESINA 2018; 20 (4) :4-10

برارپور ابراهیم، چاله چاله میثم، میرزایی سعید. اثر دوره آموزش تکاوری بر استقامت عضلانی و نیمرخ لیپیدی دانشجویان نظامی. ابن سينا. 1397; 20 (4) :4-10