[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1386 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 24-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اضطراب در بین خلبانان و مقایسه آن با کارکنان اداری
مهرداد پنجه‌بند* ، سعید احتشامی ، کامبیز قاضی‌زاده
چکیده:   (12076 مشاهده)
مقدمه: حرفه‌ی خلبانی یکی از مشاغل حساس و پر استرس در هر جامعه‌ای است و شاید بتوان گفت یکی از مهمترین مشاغل در بین نیروهای نظامی و دفاعی کشور محسوب می‌شود. هر قدر این کارکنان از نظر روانی و جسمی سالمتر باشند، دارای کارایی بهتری خواهند بود و از آنجا که عامل اضطراب یکی از مهمترین متغیرهای موثر در رفتار و کارایی فرد به‌شمار می‌رود لذا توجه و مطالعه آن در بین خلبانان ضروری به نظر می‌رسد. هدف این پژوهش بررسی اضطراب در بین خلبانان و مقایسه آن با کارکنان اداری بود.
روش بررسی: نوع مطالعه در این پژوهش علّی مقایسه‌ای(ex post facto) می‌باشد. هدف از روش تحقیق علّی مقایسه‌ای یافتن علت‌های احتمالی یک الگوی رفتار است(اضطراب). بدین منظور آزمودنی‌هایی که دارای رفتار مورد مطالعه هستند(خلبانان) با آزمودنی‌هایی که این رفتار در آنها مشاهده نمی‌شود (کارکنان اداری) مقایسه می‌شوند. جامعه آماری شامل خلبانان مستقر در پایگاه‌های هوایی بود. از این جامعه 68 نفر به طور تصادفی انتخاب و با 68 نفر از کارکنان اداری در میزان اضطراب مورد مقایسه قرار گرفت. برای اندازه‌گیری اضطراب از آزمون اضطراب کتل استفاده گردید.
یافته‌ها: 6/20% خلبانان هواپیمای شکاری و 4/79% خلبانان هواپیمای ترابری بودند. 7/39% در عملیات جنگی شرکت داشتند و 7/14% در طول مدت خدمت دچار سانحه هوایی شده بودند. میانگین نمره اضطراب بین خلبانان و کارکنان اداری، خلبانان شرکت‌کننده در عملیات جنگی و خلبانانی که در عملیات جنگی شرکت نکرده بودند، خلبانان شکاری و ترابری از نظر آماری اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (0/05>P).میانگین نمره اضطراب بین خلبانانی که دچار سانحه هوایی شده بودند بیش از خلبانانی بود که دچار سانحه نشده بودند که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار بود ( 0/05>P).
بحث: نتایج نشان دادند که اضطراب تنها بین خلبانانی که سانحه هوایی داشتند اختلاف معنی‌داری با سایر گروه‌ها دارند. البته به‌دلیل کم‌بودن نمونه نمی‌توان این نتیجه را تعمیم داد. لذا پیشنهاد می‌شود پژوهش‌های بعدی در سایر پایگاه‌ها نیز انجام شود.
واژه‌های کلیدی: اضطراب، خلبان، کارکنان اداری
متن کامل [PDF 246 kb]   (2053 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی |
دریافت: 1390/12/17 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panjehband M, Ehteshami S, Ghazizadeh K. A comparison of anxiety between pilots and office workers. EBNESINA 2007; 10 (1) :21-24
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-89-fa.html

پنجه‌بند مهرداد، احتشامی سعید، قاضی‌زاده کامبیز. بررسی اضطراب در بین خلبانان و مقایسه آن با کارکنان اداری. ابن سينا. 1386; 10 (1) :21-24

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-89-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645