:: دوره 24، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
تأثیر تمرین مقاومتی معلق TRX بر آنزیم‌های کبدی زنان چاق
هستی شری زاده ، مصطفی رحیمی ، ابراهیم بنی طالبی
گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، mostafa.rahimi20@gmail.com
زمینه و اهداف: با توجه به شیوع بالای چاقی و بیماری کبد چرب ناشی از چاقی، یافتن راهکار مؤثر و مفید امری ضروری است. لذا هدف این مطالعه بررسی تأثیر 12 هفته تمرینات مقاومتی معلق TRX بر آنزیم‌های کبد چرب در زنان چاق و دارای اضافه وزن بود.
روش بررسی: 30 نفر از زنان دارای اضافه وزن و چاق (7/4 ± 24/33 =BMI) که سابقه تمرین و بیماری خاص نداشتند، به صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. سپس این افراد به طور تصادفی در دو گروه تمرینTRX  (15نفر) و کنترل (15نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرین مقاومتی به شکل تمرینات معلق TRX بود که 3 روز در هفته در روزهای غیرمتوالی به مدت 12 هفته و هر جلسه 60 دقیقه انجام شد. متغیرهای وزن بدن، قد و سطوح آنزیم‌های کبدی به همراه شاخص استئاتوزیس کبدی 48 ساعت قبل و بعد از دوره تمرینی در همه آزمودنی‌‌ها اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: وزن بدن (001/0=p) و BMI (001/0=p) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری کاهش یافته است. اما تفاوت آماری معنی‌داری بین دو گروه در سطوح سرمی آنزیم‌های کبدی و شاخص استئاتوزیس کبدی مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اگرچه تمرینات مقاومتی TRX به مدت 12 هفته تأثیر مفیدی بر بهبود وزن بدن و شاخص توده بدن دارد، اما این مداخله تمرینی تأثیری بر سطوح آنزیم‌‌های کبدی و شاخص استئاتوزیس کبدی زنان چاق ندارد.

واژه‌های کلیدی: برنامه های ورزشی تحمل وزن، آزمایش عملکرد کبدی، چاق
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1400/7/25 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10

Sherizade H, Rahimi M, Banitalebi E. The effect of TRX suspension resistance training on liver enzymes in obese women. EBNESINA 2022; 24 (4) :31-42