[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اخلاق در پژوهش::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها






     
 
..
:: دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 87-81 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه بیوتایپینگ استافیلوکوکوس‌اورئوس در غذاهای بیمارستانی
پدرام فرهادیان
دانشگاه آزاد اسلامی البرز- واحد کرج، کرج، ایران ، dr_pedram_farhadian@yahoo.com
چکیده:   (687 مشاهده)
زمینه و اهداف: استافیلوکوک‌اورئوس به عنوان یکی از مهمترین پاتوژن‌های قابل انتقال از مواد غذایی در سراسر جهان شناخته شده است. هدف از این تحقیق، بررسی نحوه شیوع بر اساس تعیین بیوتیپ باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس استخراج شده از غذاهای بیمارستانی است.
روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی در کترینگ بیمارستانی درجنوب شهر تهران، در سه ماه تابستاه سال 1400 صورت پذیرفت. در هر مرتبه نمونه‌برداری بر اساس منوی پخت هفتگی، یک نمونه از برنج و یک نمونه از کباب کوبیده و دو نمونه کتلت ازغذای بیماران و کارکنان جهت بررسی، با حفظ شرایط استاندارد اخذ شد.
یافته‌ها: در کل از 411 نمونه غذایی 24جدایه از 127 نمونه کباب کوبیده مرغ (89/18%)، 16 جدایه از157 نمونه کتلت (19/10%)، آلوده بودند. در نمونه برنج هیچ آلودگی وجود نداشت. همچنین ارتباط معنی‌داری بین درجه­حرارت پخت غذا و درصد شیوع استافیلوک‌اورئوس وجود داشت. در مقایسه دو نمونه دارای آلودگی بیشترین میزان شیوع استافیلوکوک‌اورئوس مربوط به کباب کوبیده مرغ (با دمای پخت 1۶0 درجه سانتیگراد) و کمترین میزان مربوط به کتلت (با درجه 180 سانتیگراد) بود.میزان شیوع استافیلوکوک‌اورئوس در سطوح آشپزخانه بیمارستان مورد نظر 20% بود. بیوتیپ‌های شناسایی شده به ترتیب از بیشترین به کمترین شامل بیوتیپ گاوی 15مورد (۵/۳۷%)، گوسفندی 1۳مورد (۵/۳۲%)، طیور ۶ مورد (۱۵%)، انسانی 4 مورد (۱۰%) و انسانی β٭ 2 مورد (۵%) بودند.
نتیجه‌گیری: طبخ و سرو و انتقال نادرست از غذاهای پخته شده یا فرآوری شده و عدم رعایت موارد بهداشتی، نقش مهمی در اشاعه باکتری‌های استافبلوکوک‌اورئوس دارند.



 
واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس‌اورئوس، خدمات غذای بیمارستانی، بیوتایپینگ میکروبی
متن کامل [PDF 1004 kb]   (446 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقیقی | موضوع مقاله: طب بحران
دریافت: 1400/8/30 | پذیرش: 1400/11/20 | انتشار: 1401/6/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farhadian P. A study of Staphylococcus aureus biotyping in hospital foods. EBNESINA 2022; 24 (3) :81-87
URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-1098-fa.html

فرهادیان پدرام. مطالعه بیوتایپینگ استافیلوکوکوس‌اورئوس در غذاهای بیمارستانی. ابن سينا. 1401; 24 (3) :81-87

URL: http://ebnesina.ajaums.ac.ir/article-1-1098-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ابن سینا EBNESINA
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645